Zagorje
Bajka na dlanu

U sklopu Badlfesta otvorena izložba Topličke retro razglednice

Datum objave: 22. srpnja 2022.

Na otvorenju izložbe Topličke retro razglednice bila je i zamjenica župana Jasna Petek, u društvu načelnice Općine Krapinske Toplice Gordane Jureković, direktorice Turističke zajednice Srce Zagorja Karoline Hostić i ravnateljice Općinske knjižnice Nadice Majsec-Kobaš. „Naša Nadica i Općinska knjižnica svake nam godine prirede lijepo iznenađenje. Mislim da je ove godine jedno od ljepših iznenađenja baš ovaj događaj – izložba retro razglednica od 50-ih godina nadalje. Svi mi koji smo rasli ovdje u Toplicama s nostalgijom se sjećamo nekadašnjih Toplica i kako se nekad ovdje živjelo. Ono što bi nam svima trebao biti interes da taj nekadašnji sjaj na moderniji način vratimo Krapinskim Toplicama“ – naglasila je zamjenica župana Petek te poručila kako vjeruje da tome pridonose i aktivnosti Krapinsko-zagorske županije.

Izložba sadrži razglednice iz privatne zbirke Zlatka Huzeka, koji potječe iz naselja Hršak Breg u općini Krapinske Toplice. Već 2014. u sklopu Badlfesta izložene su vrlo vrijedne razglednice iz takozvanog zlatnog doba s kraja 19. i početka 20 stoljeća, a ove godine gospodin Huzek ustupio je knjižnici razglednice zahvaljujući pomoći i inicijativi njegovog brata Vlade Huzaka.

Načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković zahvalila je svima na dolasku na, kako je istaknula, simbolično svečano otvorenje ˝Badlfesta˝. „Neke od nas, večeras hvata nostalgija. Meni je to posebno i prekrasno, a izuzetno sam zahvalna svima koji sudjeluju u programu i čestitam im na odličnoj organizaciji“ – rekla je načelnica Jureković i naglasila kako se Badlfest održava do 24. srpnja te donosi pregršt dobre glazbe, kulture, filma, veselog dječjeg programa, sportskih aktivnosti, smijeha, zabave…

 

 

 


Fotogalerija