Zagorje
Bajka na dlanu

U sklopu Tjedna psihologije održana i akcija mjerenja raspoloženja

Datum objave: 20. veljače 2020.

Zainteresirani građani mogli su ispuniti kratki anketni upitnik te za samo nekoliko minuta doznati jesu li pod stresom, koliko je njihovo zadovoljstvo životom i trebaju li eventualno potražiti stručnu psihološku pomoć. Akciji se pridružila i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula važnost potpore koji psiholozi mogu pružiti za mentalno zdravlje i bolji život svakog od nas. „Važno je zadovoljstvo životom  svakog pojedinca i pojedinke, a smatram da je u Krapinsko-zagorskoj županiji većina stanovništva zadovoljna svojim životom. Naravno da uvijek treba imati ciljeve i stremiti boljem i kvalitetnijem, a na institucijama pa tako i Krapinsko-zagorskoj županiji je da učine taj život što kvalitetnijim i boljim“ – rekla je zamjenica župana te uz čestitke za sve osmišljene aktivnosti u sklopu Tjedna psihologije, Društvu psihologa Krapinsko-zagorske županije zahvalila i na svemu ostalom što čine tijekom cijele godine. „Društvo psihologa KZŽ nam je vjeran suradnik i partner u brojnim aktivnostima i projektima. Zajedno s njima provodimo identifikaciju djece u školama u županiji koje nemaju psihologa, a Društvo provodi i višegodišnji projekt o edukaciji i senzibilizaciji nastavnika, roditelja i učenika o problemu suicida mladih“ – poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti.

Zamjenica predsjednice Hrvatske psihološke komore Gordana Kamenečki podsjetila je kako psiholozi provode aktivnosti u sklopu Tjedna psihologije sa željom da široj javnosti ukažu u čemu im sve mogu pomoći. „Svi svakodnevno nažalost vidimo, pogotovo kad je riječ o nedavnim ubojstvima žena u Hrvatskoj, koliko je mentalno zdravlje narušeno građana narušeno. Važno je da kao psiholozi da ljudima ukažemo da je mentalno zdravlje izuzetno važno i da je ono ključ kvalitete života i cjelokupnog zdravlja. Ljudi uvijek mogu potražiti pomoć, a ona nije skupa i nema veze s materijalnim bogatstvom“ – istaknula je te klinička psihologinja Kamenečki te dodala kako nažalost još uvijek nerijetko dolazi do stigmatiziranja odlaska psihologu ili psihijatru, a zapravo se radi o stručnim osobama koji mogu jako puno pomoći.

Zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek ovom je prilikom istaknula kako smatra da je kvalitetu života u Zaboku dobra, a da će se zadovoljstvo građana još više povećati završetkom brojnih projekata i komunalnih radova.

Tjedan psihologije, koji se u Republici Hrvatskoj obilježava od 17. do 23. veljače 2020. godine, organizira i Hrvatska psihološka komora. U sklopu ovog tjedna se u Krapinsko-zagorskoj županiji u organizaciji Društva psihologa Krapinsko-zagorske županije održava se niz aktivnosti te svi zainteresirani još uvijek mogu posjetiti neko od brojnih predavanja, radionica i  akcija…

Program Tjedan psihologije u Krapinsko-zagorskoj županiji i više o aktivnostima Društva psihologa KZŽ možete pronaći na http://drustvo-psihologa-kzz.hr/


Fotogalerija