Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. prosinca 2022.

Veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Josefa Markusa Wuketicha je u Uredu župana primio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar zajedno sa zamjenicom Jasnom Petek. Veleposlanik je posjetio i tvrtku Dunapack u Zaboku te Poslovno-tehnološki inkubator KZŽ, gdje je održao i radni sastanak. Na sastanku su sudjelovali župan Željko Kolar, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša, ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Dragutin Ulama, poslovna tajnica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Janja Kantolić, te veleposlanik Nj.E Josef Markus Wuketich i direktorica austrijskog Vanjskotrgovinskog ureda Sonja Holocher Ertl.

Župan Željko Kolar je nakon održanog sastanka istaknuo kako su veleposlaniku prezentirali smjer razvoja i njihove strateške projekte, kao i mogućnosti buduće suradnje. „Detektirali smo konkretne projekte i niše oko kojih bi mogli u budućnosti intenzivnije surađivati. To su, između ostalog, dualno obrazovanje, naš zabavno edukacijsko-znanstveni centar, a naravno i spajanje naših obrtnika i zajednički izlazak gospodarstvenika iz Krapinsko-zagorske županije, Hrvatske i Austrije na neka druga tržišta“ – rekao je župan Kolar dodavši kako će Županija i dalje biti podrška svom gospodarstvu te otvarati vrata investicijama i investitorima. „Razgovarajući s veleposlanikom, rekao sam kako ne radimo nikakvu razliku između domaćih i stranih investitora. Dapače, svima smo im na raspolaganju. Pozivam naše drage prijatelje i poduzetnike iz Austrije da smo izuzetno zainteresirani za gospodarsko ulaganje u Krapinsko-zagorsku županiju i da ćemo biti pravi partneri“ – poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj NJ. E. Josef Markus Wuketich naglasio je kako je Austrija drugi najveći investitor u Hrvatskoj s investicijskim volumenom od 5,2 milijardi eura. „I u ovoj županiji smo prisutni te smo i tu drugi najveći ulagač, a i četvrti najveći trgovinski partner Krapinsko-zagorske županije. Županija nam je bila vrlo temeljito predstavljena, predstavili su nam i strateške projekte u zdravstveno-turističkom sektoru i mislim da tu postoji i interes od naših poduzeća i investitora“ – rekao je NJ.E Wuketich dodavši kako su definirali i druga područja u kojima je suradnja moguća, što se prije svega odnosi na metalnu i tekstilnu industriju.


Fotogalerija