Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. prosinca 2019.

Na svečanosti otvorenja bio je i župan Željko Kolar, koji je čestitao vodstvu Bolnice na završetku najnovijih investicija.  „Posebno je bitno da ovu investiciju radimo za pacijente koji u bolnicu dolaze preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Paralelno vodimo brigu o onim pacijentima koji imaju mogućnosti za dodatno plaćanje i smještaj u sobe za 4 i 5 zvjezdice i o onim pacijentima koji dolaze s uputnicom HZZO-a. Ljudi moraju znati da ne radimo nikakvu razliku i da usluga koju će oni dobivati ne zaostaje za uslugom prema pacijentima koji su na stacionaru i dolaze iz drugih područja Republike Hrvatske i inozemstva“ – istaknuo je župan Kolar te dodao kako Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice ima više certifikata koji su jamstvo kvalitete za uslugu koju ona pruža.

Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak istaknuo je kako će u prostoru hidroterapije u prizemlju zgrade Toplice bit će centralna jedinica naručivanja pacijenata za sve terapijske postupke te će se provoditi hidroterapijski postupci u izmjeničnim i brzorastućim kupkama za ruke i noge, vježbe opsega pokreta, podvodne masaže u kadama te pasivne i aktivno potpomognute vježbe za teže pokretne pacijente, te će se  obavljati terapije parafinom i fangom. U adaptiranom prostoru će biti i garderobe za fizioterapeute i pacijente. Vrijednost radova i stručnog nadzora iznosi 1.458.178,00 kuna od čega Krapinsko-zagorska županija sa decentraliziranim sredstvima sudjeluje sa 612.500 kuna, a preostalih 845.680 kn su vlastita sredstva. Vrijednost posljednjih radova na sanaciji Dijanine kupelji 411.300,00 kuna  od čega Ministarstvo kulture sudjeluje sa 100.000,00 kuna dok su preostala vlastita sredstva. Unutarnje uređenje prijavljeno je za iduću godinu, čime bi se ovaj objekt iz 1776. godine, koji se i nalazi na zaštitnom znaku Specijalne bolnice,  uredio u povijesno-izložbeni prostor. 

Na svečanosti otvorenje bio je i načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak koji se također obratio prisutnima te istaknuo važnost specijalne bolnice za čitavu općinu.

U sklopu svečanosti otvorenja održan je i obilazak radova na gradnji vanjskog bazena u sklopu specijalne bolnice.


Fotogalerija