Zagorje
Bajka na dlanu

U Stubičkim Toplicama održana Generalna skupština Europske hapkido unije

Datum objave: 17. prosinca 2018.

Na svečanom otvorenju bio je zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, koji je pozdravio sve okupljene te im poželio dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju. „Drago nam je da ste za 23. godišnji seminar i Generalnu skupštinu odabrali upravo naše Zagorje, čast nam je što smo mogli pomoći u organizaciji te Vas sve pozivam da iskoristite mogućnost organiziranog posjeta nekim od naših znamenitosti“ – istaknuo je zamjenik župana Ferek-Jambrek. Okupljene je pozdravio i načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, predsjednik Hrvatskog hapkido saveza Mladen Kužnik te  voditelj programa Hrvatskog hapkido saveza za osobe s posebnim potrebama Mirsad Bećirović.

23. Međunarodni godišnji hapkido seminar Europske Hapkido Unije i Generalna Skupština Europske Hapkido Unije održani su pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Krapinsko-zagorske županije i Općine Stubičke Toplice.

Hapkido je tradicionalna korejska borilačka vještina. U Hrvatskoj se prvi put pojavio 1996. godine.

 „Organizacijom ovog europskog seminara želja nam je upoznati hrvatsku i europsku javnost s ljepotom hapkido sporta, kao i njegovom raznovrsnošću i mogućnostima rekreacije za sve uzraste, te upoznati naše europske prijatelje i kolege s mogućnostima i ljepotama Republike Hrvatske“  – poručili su organizatori.


Fotogalerija