Zagorje
Bajka na dlanu

U Termama Tuhelj održan prvi susret članova klastera TERIS.

Datum objave: 17. studenoga 2015.

Klaster TERIS se zauzima za ponudu cjelokupne potpore za razvoj, širenje i ubrzanje europskih teritorijalnih projekata. Unutar klastera djeluje široka mreža hrvatskih i slovenskih stručnjaka – više od stotinu različitih strukovnih profila koji iza sebe imaju više od 3770 uspješno provedenih projekata, od kojih je 511 uspješno zaključeno na području korištenja sredstava iz EU. U sklopu susreta organiziran je bogati program stručnih predavanja na kojima su se predstavile najvažnije smjernice za dobar projektni prijedlog i primjeri pozitivnih iskustava na području teritorijalne suradnje između Slovenije i Hrvatske.

Članove klastera TERIS i njihove goste pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek koja se ovom prilikom osvrnula i na brojne europske projekte na prekograničnom hrvatsko-slovenskom području „Krapinsko-zagorska županija je ne samo teritorijalno nego i životno usmjerena na svoje sugrađane iz republike Slovenije i mi smo godinama u zajedničkom suživotu“ istaknula je zamjenica župana i nastavila „Prekogranična suradnja za ljude s našeg područja ima izuzetno veliku važnost. Tome u prilog govore mnogi projekti koji su se posljednjih godina provodili na našem i slovenskom području, kojima smo zapravo nastojali upravo ono kako živimo i radimo svih ovih godina poboljšati različitim projektnim aktivnostima. Nadam se da će i ovaj naš današnji susret biti korak dalje u našoj budućoj, boljoj suradnji.“  Sve goste su pozdravili i ministar Republike Slovenije za gospodarski razvoj i tehnologije Zdravko Počivalšek, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Dijana Bezjak, Tereza Čeraigoj iz Služba Vlade Republike Slovenije za regionalni razvoj i europsku kohezijsku politiku, Mislav Kovač iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Martin Bratanić, predsjednik TERIS-a.

Ovom su susretu nazočili i drugi predstavnici Krapinsko-zagorske županije, Zagorske razvojne agencije te zagorskih općina i gradova..


Fotogalerija