Zagorje
Bajka na dlanu

U Termama Tuhelj održana godišnja sjednica Skupštine Udruge gradova

Datum objave: 20. studenoga 2015.

Sjednici je nazočio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je pozdravio sve prisutne u ime Hrvatske zajednice županija i svoje osobno. Tom  prilikom župan Kolar je istaknuo: „Htio bih se prije svega zahvaliti na dobroj suradnji koju Hrvatska zajednica županija ima sa Udrugom gradova. To nije čudno, s obzirom da imamo iste probleme – novi zakon o porezu na dohodak na neki način nas je jednako zahvatio, naši zahtjevi oko decentralizacije i fiskalizacije su isti.

Što nam nosi budućnost je neizvjesno – gradovi sigurno neće biti ukidani, općine će vjerojatno biti podvrgnute reviziji, a što se tiče županija one su zasad prve na udaru. U svakom slučaju, nadam da će prevladati zdrav razum i da odluke neće biti donošene preko noći, nego da će prvo biti podvučena crta i napravljen rezime onoga što su općine, gradovi i županije radili u proteklih 20-ak godina, čiji učinak se vidi i tko je koliko doprinio razvoju Republike Hrvatske.

Nakon toga možemo donijeti odluku o tome kako želimo da Hrvatska izgleda u budućnosti.  Ako će se ići tim putem, naravno uz uključivanje civilnog društva i akademske zajednice, te svih onih koji su mjerodavni da kažu nešto o ovoj temi, onda se nemamo čega bojati“, rekao je župan Kolar.

 

Godišnja sjednica Skupštine Udruge gradova održana je u sklopu 7. susreta hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika koji je održan u organizaciji tjednika Lider i Udruge gradova, 19. i 20. studenoga 2015. godine.