Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. prosinca 2014.

Tema sastanka bio je program Prijevoza osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije kojeg provodi Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije u partnerstvu sa Krapinsko-zagorskom županijom. Program je vrijedan preko 100.000,00 eura te se provodi  od lipnja 2011. godine, a do srpnja 2014. godine financiralo ga je Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Nakon toga je radi prepoznate potrebe nastavka projekta sklopljen Ugovor o sufinanciranju prijevoza osoba s invaliditetom sa Krapinsko-zagorskom županijom, koja je na temelju Ugovora osigurala sredstva za nastavak programa do kraja ove godine.

Prijevoz je za korisnike potpuno besplatan ukoliko uz uvjet invalidnosti postoji opravdana potreba za njegovo korištenje te ako se osoba ne može služiti javnim prijevozom.

Na sastanku se raspravljalo o potrebi i održivosti programa u narednom razdoblju te je dogovoreno da će Krapinsko-zagorska županija financirati troškove provođenja programa do kraja siječnja iduće godine. Do tada će se održati novi sastanak na kojem će se dogovoriti novi način pružanja usluge prijevoza za osobe s invaliditetom.