Zagorje
Bajka na dlanu

U Zaboku promoviran Ina Rally Kumrovec 2016.

Datum objave: 1. ožujka 2016.

Organizator 5. INA Rallya Kumrovec je subotu, 27. ožujka 2016. godine, na Zivotovom trgu u Zaboku organizirao promociju ovog natejcanja. Posjetitelji su na jednom mjestu mogli vidjeti izložene rally automobile i izboriti nagrade partnera utrke. Također, tijekom promocije dobili su i sve informacije o prvom rallyu sezone.

“Promocija je uspjela, više stotina prolaznika i gostiju City Caffea izbliza je razgledalo natjecateljska vozila koja će idućeg vikenda nastupiti na 5. INA Rallyu Kumrovec. Posjetiteljima smo dali savjete na kojim pozicijama gledati utrku, ali i ukazali im na sigurnosne savjete kojih se trebaju pridržavati na svim automobilističkim natjecanjima. Time je ostvaren jedan od važnih ciljeva našeg kluba – edukacija” – izjavio je u Zaboku Dino Deljkić, predsjednik AK Delta Sport, organizatora Rallya Kumrovec.

Rok za prijave istekao je u petak, 26. veljače, u ponoć. “Među posljednjima se prijavio Rok Turk, izuzetno brz vozač iz Slovenije, koji još nikad nije nastupio na Kumrovcu. Više sam nego zadovoljan s ukupno 76 prijava vozača iz ukupno 7 zemalja. Prvi put Rally Kumrovec dobiva interkontinentalni karakter, jer Zoltan Kovacs posjeduje kanadsku licencu. Pripreme su u završnoj fazi, spremamo i nekoliko značajnih noviteta, o kojima ćemo više govoriti u danima koji dolaze” – najavio je direktor rallya Željko Štefanić koji iz njega u u favorite ubraja VIliama Prodana, Janosza Szilagyia – trostrukog pobjednika Kumrovca, Juraja Šebalja – desetorostrukog prvaka Hrvatske, Krisztiana Hidega – izuzetno brzog Mađara koji od ove godine brani boje kluba organizatora te  slovenskog prvaka Darka Peljhana –
Pokroviteljica 5. INA Rallya Kumrovec je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Natjecanje će se održati 4. i 5. ožujka u Tuheljskim Toplicama i Kumrovcu.

 

Više o natjecanju možete pronaći na internetskoj stranici http://www.rally-kumrovec.com/2016/