Zagorje
Bajka na dlanu

U Zlatar Bistrici održan 4. sajam 100 % domaće – 100 % eko – 100 % etno

Datum objave: 9. listopada 2017.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je ovaj sajam na tragu manifestacije Krapinsko-zagorske županije ‘100 posto zagorsko’, na kojoj se domaćim poljoprivrednim proizvođačima i udrugama daje mogućnost da predstave svoje proizvode. „Više od dvadeset OPG-ova i udruga je moralo biti odbijeno jer je prostor u Domu kulture premalen da bi primio sve zainteresirane, no sljedeće ćemo godine na proljeće u Zlatar Bistrici početi graditi sportsku dvoranu koja će biti dovoljno velika da primi i 200 izlagača, pa si trebamo postaviti i cilj da dođemo do tog broja“ – rekao je župan Kolar te prisutnim OPG-ovcima zaželio godinu bez elementarnih nepogoda.

Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić naglasio je kako ga posebno raduje da iz sajma u sajam ima sve više otvorenih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava „Ovo danas je kvalitetna promocija, tu su vrijedni ljudi koji ili žive od tih prihoda ili pak na taj način dodatno doprinose svojem proračunu „ – istaknuo je načelnik Miholić.

Ovogodišnji sajam 100 % domaće – 100 % eko – 100 % etno  okupio je četrdesetak izalgača iz Krapinsko-zagorske županije, Grada Zagreba, Varaždinske i Zagrebačke županije. U sklopu programa nastupile su Zlatarbistričke mažoretkinje, a Udruga žena Zagorska škrinjica organizirala je i prikaz štikanja, heklanja i izrade čipke te radionice izrade cvijeća od krep papira za djecu i izradu nakita od prirodnih materijala. Na otvorenju sajma bio je i načelnik Bedekovčine Darko Ban te predsjednik Gradskog vijeća Zlatara Krunoslav Klancir.


Fotogalerija