Zagorje
Bajka na dlanu

U Zlatar Bistrici održano tradicionalno natjecanje u lovnom streljaštvu

Datum objave: 25. travnja 2016.

Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek otvorio je natjecanje i tom prigodom sve prisutne podsjetio na uspješno gospodarenje zlatarbistričkih lovaca koje je rezultiralo i nedavnim produženjem zakupa njihovog lovišta na novih deset godina. Na gađanju glinenih golubova u Zlatar Bistrici sudjelovalo je oko 160 lovaca iz 18 lovačkih društava iz Krapinsko-zagorske županije, ali i drugih krajeva Hrvatske. Prvi hitac simbolično je uputio predsjednik LD Šljuka Berislav Levar.

Lovačko društvo „Šljuka“ Zlatar Bistrica osnovano je 1959. godine sporazumnim odcjepljenjem od L.D.“Zajček“ Zlatar. Danas broji pedesetak članova koji se brinu o lovištu veličine 3655 hektara. Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić, pokrovitelj ovog gađanja, ovom je prilikom među brojnim uspjesima zlatarbistričkih lovaca istaknuo izvrsne rezultate Matije Parlaja – aktualnog državnog prvaka u lovnom streljaštvu. Pobjednicima natjecanje podijeljene su vrijedne nagrade, a za sve posjetitelje organizirani su i dodatni sadržaji poput natjecanja u gađanju zračnom puškom.

Gađenje glinenih golubova je tradicionalno natjecanje koje LD Šljuka organizira već četrdesetak godina. Ovogodišnje gađanje nalazi se u programu manifestacije Zlatarbistričko proljeće.


Fotogalerija