Zagorje
Bajka na dlanu

U Zlataru održan i Festival dječje kajkavske popevke

Datum objave: 1. listopada 2023.

Župan Željko Kolar prisustvovao je Festivalu dječje kajkavske popevke, koji je u Zlataru održan 1. listopada 2023. godine u sklopu Dana kajkavske riječi.

Festival dječje kajkavske popevke glazbena je priredba pedagoškog karaktera na kojoj učenici izvode pjesme koje su uz pomoć učitelja glazbene kulture skladali na stihove svojih vršnjaka sa  priredbe Zbor malih pjesnika.

Na Festivalu je ove godine izvedeno 18 popevki, a nastupili su učenici iz škola s područja Grada Zagreba: OŠ Josipa Račića, OŠ Trnsko, OŠ Gustava Krkleca, OŠ Brestje i OŠ Sesvetski Kraljevec, iz Međimurske županije učenici OŠ Orehovica, iz Varaždinske županije učenici OŠ Kneginec Gornji, OŠ Ljubešćica i OŠ Ludbreg, iz Primorsko-goranske županije učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Delnica i OŠ Skrad, iz Zagrebačke županije učenici OŠ Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline te iz Krapinsko-zagorske županije učenici OŠ “Vladimir Nazor” iz Budinščine, OŠ Sveti Križ Začretje, OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli, OŠ Antuna Mihanovića, Petrovsko, OŠ Belec i OŠ Ante Kovačića iz Zlatara

Mlade pjevačice i pjevači nastupili su, kao i svake godine, uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda.

Među brojnim okupljenima bili su i  izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, gradonačelnica Zlatara i predsjednica Gradskog vijeća Jasenka Auguštan Pentek i Danijela Findak, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnica Konjščine Anita Curiš i načelnica Mača Mladenka Mikulec Šimunec.

Na samom kraju izvedene su recitacije nekoliko pjesama s ovogodišnjeg Zbora malih pjesnika, a nekoliko skladibi izvele su i gošće Festivala ŽVS Kušlec.


Fotogalerija