Zagorje
Bajka na dlanu

U Zlataru otvorena velika izložba sa čak 111 dječjih likovnih radova

Datum objave: 30. rujna 2023.

U Osnovnoj školi Ante Kovačića Zlatar je u subotu, 30. rujna 2023. godine, otvorena Dječja likovna izložba Čovjek čovjeku.

Dječja likovna izložba Čovjek čovjeku najstarija je priredba Dana kajkavske riječi, a pokrenuta je još 60-ih godina 20. stoljeća. Ove su godine na natječaj pristigla čak 854 učenička rada  iz 42 škole kajkavskog govornog područja, dok je za izložbu odabrano 111 radova od 107 autora.

Na otvorenju izložbe je bila većina autora čija su djela na njoj i izložena, a sve njih i njihove mentore je tom prilikom pozdravila zamjenica župana Jasna Petek. „Posebno me veseli što se u svim vašim sredinama s toliko žara njeguje dječje kajkavsko stvaralaštvo. Hvala vam što ste se prijavili na natječaj za ovu izložbu, a veliko hvala i svima odraslima koji vas male uče da čuvate, njegujete i živite kaj“ – poručila je zamjenica župana Petek te se prisjetila da je i sama u djetinjstvu s velikom radošću sudjelovala na dječjim priredbama Dana kajkavske riječi.

Okupljene su pozdravili i ravnatelj Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar Marijan Posarić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića Gordana Valjak te predstavnica Školske knjige Željka Horvat Vukelja, koja je autorima i njihovim mentorima uručila prigodne zahvalnice i nagrade.

Otvorenju izložbe prisustvovala je i predsjednica Gradskog vijeća Grada Zlatara Danijela Findak te članica Ocjenjivačkog povjerenstva Tanja Rod, koja je najboljim autorima također uručila poklone.

Posebno su nagrađeni Vida Brodarić iz OŠ Mala Subotica, Hana Rački iz OŠ  Delnice, Petra Dunaj i Lana Poljak iz OŠ Radoboj, Fran Krsto Novak iz OŠ Šenkovec, Emilija Marija Bevetek iz OŠ  Konjščina, Katja Delić iz zagrebačke OŠ Mate Lovraka, te Dorian Mutak iz OŠ Ante Kovačića Zlatar.  Posebno priznanje dodijeljeno je  Ankici Šuk, nastavnici razredne nastave i savjetnici u OŠ Oroslavje, za dugogodišnji doprinos likovnoj izložbi i promociju dječjeg likovnog stvaralaštva.

 


Fotogalerija