UČENICE SŠ ZABOK OSVOJILE 2 SREBRA NA GASTRU
Tijekom 3 dana natjecanja svoja znanja, sposobnosti i vještine pokazalo je najboljih 100 učenika (od 15 tisuća učenika sektora turizma i ugostiteljstva RH) iz 36 ugostiteljsko-turističkih škola u 8 natjecateljskih disciplina i to 5 gastronomskih i 3 turističke discipline. Prednatjecanja su održana 15. i 16. veljače, po regijama i to u Sv. Martinu na Muri za Središnju Hrvatsku, u Osijeku za Istočnu Hrvatsku, u Puli za Istru, Kvarner, Primorsko-goransku i Ličko senjsku županiju, te u Zadru za Južnu Hrvatsku.
Sudjelovanje na državnom natjecanju izborile su 4 učenice Srednje škole Zabok, plasiravši se na jedno od prva tri mjesta, na regionalnom natjecanju. Podijeljene su ukupno 24 medalje, od kojih su naše učenice Iva i Marta kao viceprvakinje Hrvatske u Zabok donijele dvije, kao i Priznanje izvrsnosti. Osim toga Iva Vranić dobila je i posebnu nagradu od trideset tisuća kuna kao potporu za upis na Visoku školu za menadžment Aspira u Splitu. Naše učenice su u Malom Lošinju na Državnom Gastru ostvarile sljedeće rezultate:
U disciplini 1. – PRIPREMA SVEČANOG MENU-a:
- Danijela Jakopić, učenica 3.raz. (kuhar) zauzela je 6. mjesto
- Njezin je mentor bio Tomislav Vranić
U disciplini 2. – POSLUŽIVANJE SVEČANOG MENU-a:
- Magdalena Martinić, učenica 3.razreda (konobar) zauzela je 12. mjesto
- Njezin mentor bio je Stjepan Gmajnički
U disciplini 3. – PRIPREMA HLADNOG PREDJELA NA TANJURU:
- Marta Petreković, učenica 3.razreda (kuhar) zauzela je 2. mjesto i osvojila srebrnu medalju
- Njezin mentor bio je Ivan Đurkin Benkotić
U disciplini 8.- PREZENTACIJA TURISTIČKE DESTINACIJE:
- Iva Vranić, učenica 4.HTT razreda (hotelijersko turistički tehničar) zauzela je 2. mjesto, i osvojila srebrnu medalju
- Njezini mentori bili su Ivan Petek i Domagoj Cimperšak
Domaćini natjecanja bili su Srednja škola Ambroza Haračića iz Malog Lošinja i tvrtka Lošinj Hotels & Villas, tj. Hotel Aurora 4* u kojem su sudionici boravili i Hotel Bellevue 5* u kojem se održavalo natjecanje. Važno je istaknuti da su sve mlade nade hrvatskog turizma ocjenjivali i njihov rad vrednovali profesionalci i stručnjaci iz realnog sektora, tj. istaknuti eksperti, šefovi i direktori raznih službi Lošinjskih hotelskih kuća i turističkih organizacija.