Učenici SŠ Zabok odlični na „Biseru mora“, međunarodnom kulinarskom festivalu!
U sklopu navedenog kulinarskog festivala održano je i natjecanje učenika srednjih i viših ugostiteljskih škola na kojem je sudjelovalo 16 ekipa iz Hrvatske i inozemstva. Na natjecanju su nastupili i učenici završnih razreda Srednje škole Zabok, koji su nastupili sa dva tima. Uz njih, sa po jednim timom nastupili su učenici iz tri škole partnera na projektu Regionalni centar Zabok – ReCeZa; Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin te Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. Tema natjecanja bila je nacionalna kuhinja: predjelo, glavno jelo i desert – moderna prezentacija.
Srebrne medalje na osnovu ostvarenih bodova su osvojili:
• za Srednju školu Prelog – učenici Karlo Mesarić i Karlo Radulović pod vodstvom mentora Vlade Bogomoleca
• za Gospodarsku školu Varaždin – učenice Lora Kelava i Anja Perši pod vodstvom mentorice Nevenke Bosilj
• za Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar – učenici Helena Cindrić i Boris Kudrnovski pod vodstvom mentora Zlatka Pavičića
• za Srednju školu Zabok – tim II, učenice Sara Pešec i Lucija Turek pod vodstvom mentora Borisa Markovića
Zlatnu medalju i treće mjesto ukupnom plasmanu osvojio je tim I Srednje škole Zabok kojeg su činili učenici Karlo Šoštarić i Nikolina Micek-Kušek pod vodstvom mentora Tomislava Kožića.
Učenici Srednje škole Zabok su se također natjecali i na individualnom dijelu natjecanja te su ostvarili sljedeće rezultate:
• Karlo Šoštarić u kategoriji rižoto ostvario je najbolji rezultat i osvojio zlatnu medalju na osnovu ostvarenih bodova
• Sara Pešec u kategoriji rižoto osvojila je srebrnu medalju na osnovu ostvarenih bodova
• Lovro Novina se natjecao u dvije kategorije – rižoto i riba te osvojio brončanu medalju u obje kategorije na osnovu ostvarenih bodova
• Nikolina Micek-Kušek u kategoriji riba osvojila je brončanu medalju na osnovu ostvarenih bodova
• Lucija Turek u kategoriji piletina osvojila je brončanu medalju na osnovu ostvarenih bodova