Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. siječnja 2020.

Prijenosni inkubator vrijedan oko 130 tisuća kuna će poboljšati kvalitetu rada za najrizičniju novorođenčad te omogućiti veću sigurnost kod transporta u kliničke ustanove. Tajnik udruge Ponos domovine Žarko Delač zahvalio je Krapinsko-zagorskoj županiji i Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana na suradnji u provedbi humanitarne akcije čiji će rezultat pomoći budućim Zagorkama i Zagorcima, ali i svima onima koji su rođeni u ovoj bolnici, a dolaze iz drugih dijelova Hrvatske. „Koliko god se ulaže u zdravstveni sustav, normalno da to nikad nije dovoljno. Drago mi je da smo donacijom ovog inkubatora i mi tome mogli doprinijeti. Nadam se da će dobro doći, jer ako ćemo spasiti i jedno dijete – puno smo napravili“ – istaknuo je tajnik Delač.

Zamjenica župana Jasna Petek je u ime Krapinsko-zagorske županije zahvalila udruzi Ponos domovine na inicijativi i samoj provedbi ove humanitarne akcije, koja je provedena u suradnji sa stručnjacima Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. „Vodstvo bolnice trudi se osigurati najsuvremenije uvjete, a Krapinsko-zagorska županija kao osnivač nastoji pratiti sve njezine potrebe pa tako i one u rodilištu. U proteklom smo razdoblju svake godine nabavili nešto od opreme, od čega je posljednji bio bežični CTG uređaj koji će našim trudnicama i rodiljama omogućiti još bolji i ugodniji boravak u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana“ – kazala je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Voditelj Odjela ginekologije i porodništva Rajko Fureš istaknuo je važnost novog uređaja za rad samog odjela. „Poboljšat će kvalitetu našeg rada za one naše najmlađe i najrizičnije. Omogućit će veću sigurnost prijevoza u kliničke ustanove te ćemo sigurno biti još bolji i kvalitetniji u svome radu“ – pojasnio je voditelj Fureš.

Na primopredaji novog prijenosnog inkubatora bio je i ravnatelj Opće bolnice zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, koji je zahvalio Udruzi Ponos domovina na ovoj donaciji, Krapinsko-zagorskoj županiji na potpori u humanitarnoj akciji i svoj pomoći u radu bolnice, a osobito svim građanima koji su svojim prilozima sudjelovali u humanitarnoj akciji.