Zagorje
Bajka na dlanu

Upaljena 4. svijeća na županijskom adventskom vijencu

Datum objave: 22. prosinca 2019.

Četvrta svijeća na županijskom adventskom vijencu upalili su predsjednica Udruge Onkološki pacijent iz Huma na Sutli Đurđica Mesarić i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber. Manifestacija paljenja županijskog adventskog vijenca Advent u Zagorju pokrenuta je 2004. godine. Vijenac svake godine drugim putem putuje od Huma na Sutli do Marije Bistrice i tako uvijek iznova spaja gradove i općine Krapinsko-zagorske županije. Ove je godine druga adventska svijeća upaljena u prostorijama Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, a treća na božićnom koncertu u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici. Prikupljena sredstva su ove godine namijenjena udruzi Onkološki pacijent za tiskanje informativne brošure za oboljele od malignih bolesti s područja županije.

Misu zornicu na kojoj je upaljena četvrta adventska svijeća predvodio je rektor Svetišta Majke Božje Bistričke i župnik u Mariji Bistrici Domagoj Matošević. Na misi su, uz župana Željka Kolara i predsjednicu Županijske skupštine Vlastu Hubicki, bili i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek, načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša i njegova zamjenica Tanja Topić.

Organizatori manifestacije Advent u Zagorju su Turistička zajednica Hum na Sutli i Destinacijsko-promidžbeni klub Zeleni bregi Pregrada.

Pokrovitelj je Krapinsko-zagorska županija.


Fotogalerija