Zagorje
Bajka na dlanu

Upaljena treća svijeća na županijskom adventskom vijeću

Datum objave: 18. prosinca 2023.

U OŠ Viktora Kovačića u Humu na Sutli u ponedjeljak, 18. prosinca 2023. održano je paljenje treće svijeće na županijskom adventskom vijencu, kojem je prisustvovala zamjenica župana Jasna Petek.

Naime, Destinacijsko-promidžbeni klub “Zeleni bregi” Pregrada tradicionalno, već punih 20 godina, organizira prigodni adventski program uz paljenje adventskih svijeća, kojemu je pokrovitelj Krapinsko-zagorska županija. Ovogodišnja prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi „Onkološki pacijent“, a upotrijebit će se za nastavak edukativne medijske kampanje pod nazivom „Rak nije mrak“.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako joj je drago što se treća adventska svijeća pali u humskoj osnovnoj školi. “Vidim da ste se potrudili i jako lijepo uredili ovaj prostor. Svake godine palimo četiri svijeće na županijskom adventskom vijencu te sa svakim paljenjem želimo osvijestiti među svima koliko je važno da pogledamo oko sebe, da vidimo tko je u potrebi i tko treba pomoć, a posebno u ovo božićno vrijeme”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek te čestitala svima nadolazeće božićne blagdane.

Uz paljenje treće svijeće održana je i prigodna priredba učenika, kojoj je prisustvovao i načelnik Općine Zvonko Jutriša.

S obzirom na dvadesetu godišnjicu manifestacije, tri svijeće na županijskom adventskom vijencu palile su se u Humu na Sutli, dok će četvrta svijeća biti upaljena na Badnjak na misi zornici u Svetištu Majke Božje Bistričke.