Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. prosinca 2015.

Treću svijeću na županijskom adventskom vijencu zajednički su upalili zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek i korisnica Doma Lobor-grad Ružica Žinić. Blagoslov svijeće predvodio je loborski župnik Vladimir Drnetić, a svečanosti je nazočio i načelnik Lobora Božidar Markuš. U prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupile su tamburaška i dječja foklorna sekcija KUD-a Lobor. S obzirom da je ova manifestacija humanitarnog karaktera zamjenik župana Ferek Jambrek i načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša uručili su ravnatelju Lobor-grada Dubravku Žerjaviću televizor za veliku dvoranu Doma nabavljen od sredstava prikupljenih na humanitarnom koncertu u Humu na Sutli

Vijenac s upaljenom trećom adventskom svijećom ostat će u Loboru sve do subote, 19. prosinca, kada kreće na put prema Mariji Bistrici gdje će posljednja, četvrta svijeća, tradicionalno biti upaljena na nedjeljnoj misi zornici u svetištu Majke Božje Bistričke.

Advent u Zagorju se odvija pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, medijskim pokroviteljstvom Radija Hrvatsko zagorje Krapina, a u organizaciji TZO Hum na Sutli i DPK “Zeleni bregi” Pregrada.


Fotogalerija