Zagorje
Bajka na dlanu

Upiši strukovno zanimanje u Srednjoj školi Konjščina – kreni u poslovne vode odmah na

Datum objave: 6. svibnja 2020.

Želiš raditi u najsuvremenijim postrojenjima elektrotehnike i industrijskih računala? Upiši četverogodišnje zanimanje tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i dobit ćeš temeljno znanje iz elektrotehnike, automatike, automatskog upravljanja računalom, industrijskim računalima i robotike koje možeš odmah upotrijebiti u poslu ili nastaviti dograđivati na fakultetu.

 

Voliš kontaktirati s ljudima, otvorena si i komunikativna osoba? Prava zanimanja za tebe su komercijalist ili prodavač. Ako se vidiš u trgovini kako savjetuješ kupce, informiraš ih o proizvodima i vodiš brigu o robi odaberi zanimanje prodavač. Potrebne vještine i kompetencije dobit ćeš i na praksi u školskom dućanu i lokalnim prodavaonicama. Ako želiš biti u pokretu i obilaziti potencijalne klijente, ugovarati poslove, voditi poslovnu administraciju odaberi zanimanje komercijalist. To je četverogodišnje zanimanje i po završetku srednjoškolskog obrazovanja možeš nastaviti sa studiranjem na fakultetu ili krenuti s radom.

 

Privlače te putovanja, upoznavanje novih krajeva, a usput želiš i zaraditi kruh svoj svagdašnji onda je vozač motornoga vozila zanimanje za tebe. Obavljat ćeš sljedeće poslove: priprema vozila za prijevoz, preuzimanje prijevozne dokumentacije i predmeta prijevoza, upravljanje vozilom tijekom prijevoza, vođenje prijevozne dokumentacije, otklanjanje manjih kvarova na vozilu, preuzimanje tereta u prijevozu, nadziranje utovara i istovara te vođenje brige o njegovoj zaštiti. Nakon tri godine školovanja dobit ćeš kvalifikaciju, vozačku dozvolu B i C kategorije te licencu COD95.

 

U pogonu je zaglavio stroj? Susjedu curi voda ili mu je nestalo struje? Prijatelju se pokvario auto? Ti ćeš im moći pomoći! Odabereš li zanimanje elektroinstalatera posao će ti biti postavljanje i popravci električnih instalacija, montaža i demontaža rasvjete, otklanjanje nepravilnosti i održavanje električne opreme. Ako oduvijek voliš nešto odvijati, zavijati, popravljati i sastavljati nudimo ti školovanje za strojobravara, vodoinstalatera, automehaničara ili autoelektričara. Ove ćeš zanate izbrusiti na praksi u obrtničkim radionicama i malim pogonima kako bi bio spreman za rad nakon škole. Sve su to vrlo tražena zanimanja koja ti omogućuju da otvoriš svoj posao i radiš za sebe.

 

U funkcionalnom prostoru naše škole osim strukovnog obrazovanja, uvijek će se naći dodatnih programa poput kulturnih, umjetničkih i sportskih sadržaja koji privlače mlade. Tu su novinarska, dramsko-literarna grupa, školski glazbeni sastav i posebno aktivna Učenička zadruga „Konjić“. Provodimo i brojne projekte između ostalog i Erasmus+ projekt mobilnosti „Vežite se! Polijećemo!“, a ponosni smo na to što smo „Škola ambasador Europskog parlamenta“.

 

Dođi do nas, provest ćemo te po školi i pomoći ti u odabiru budućeg zanimanja. Više informacija možeš pročitati na našem webu – http://ss-konjscina.skole.hr/. Čekamo te!