Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. prosinca 2022.

Radovi na izgradnji križanja sa kružnim tokom u centru Krapinskih Toplica i rekonstrukcije dijela Zagrebačke ulice krenuli su u rujnu te su sada ušli u završnu fazu. Gradilište su tijekom ugradnje nosivog sloja asfalta obišli župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar zajedno sa načelnikom Općine Veliko Trgovišće Robertom Grebličkim i ravnateljem Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepanom Sirovcem.

Župan Željko Kolar je nakon obilaska podsjetio kako je ovaj dio Dubrovčana gusto naseljen te se nalazi u neposrednoj blizini Termi Tuhelj, s kojima čini određenu turističku cjelinu. „Smatramo da je ova investicija opravdana, kako zbog domaćeg stanovništva, tako i zbog turista koji dolaze u Terme Tuhelj, a koriste i okolne šetnice te trgovine upravo u ovom naselju“ – poručio je župan Kolar te naglasio kako je zadovoljan kvalitetom radova.

„Početkom rujna započeli smo s radovima na rekonstrukciji ovih 330 metara. U proteklom je razdoblju uređen donji ustroj prometnice i pješačkih staza, oborinska odvodnja i rubnjaci. Nakon ti pripremnih radova započeli smo i s asfaltiranjem. U tijeku su radovi na polaganju nosivog sloja na prometnici, a nakon toga sliejde i radovi na izvedbi asfalta na pješačkoj stazi te nakon toga ugradnja završnog sloja na ovih 330 metara ceste. Ukupna je vrijednost radova 1,6 milijuna kuna i iskreno se nadam da će početkom sljedećeg tjedna prometnica biti u funkciji“ – rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec.

„Veseli me što smo realizirali rekonstrukciju ove ulice i nadam se da ćemo s tim projektom nastaviti i dalje. Tu se nalazi turistička zona i spoj dućana sa samim Termama Tuhelj, a da ne govorimo o važnosti sigurnosti pješaka i tome da je to jedan standard za kojeg bi htjeli da je prisutan na cijelom području“ – istaknuo je načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.


Fotogalerija