Zagorje
Bajka na dlanu

Utvrđena referentna lista ponuditelja za Stubake

Datum objave: 1. kolovoza 2007.

U centru naše pažnje su bolnica, njeni zaposlenici i pacijenti – istaknula je na jučerašnjoj pressici o aktualnostima vezanim uz Zdravstveno-turistički projekt Stubičke Toplice županica Sonja Borovčak. Podsjetila je također da ovaj projekt javno-privatnog partnerstva nije prodaja, već zajedničko ulaganje, a funkcionirat će dijelom kroz sustav zdravstvene zaštite te dijelom na tržištu. I ugovor i statut garantiraju poštivanje kolektivnog ugovora, odnosno jamče sigurnost zaposlenicima, jednako kao i pacijentima. Specijalnoj bolnici treba vratiti nekadašnji sjaj i podići usluge na višu razinu, napomenula je županica dodavši kako se s pravom očekuje i povećanje broja zaposlenih.

Zamjenik županice za gospodarstvo Zorko Vidiček upoznao je novinare s referentnom listom ponuditelja koju su nešto kasnije na sjednici, jednako kao i prijedlog natječajne dokumentacije, ugovora i statuta, prihvatili članovi Poglavarstva. To su Sunce koncern d.d., INGRA d.d. i IGH d.d. kojima će 3. kolovoza Projektni tim uručiti dokumentaciju, a do 3. listopada oni trebaju predati svoje obvezujuće ponude. Slijedi javno otvaranje ponuda te – temeljem kriterija – odabiranje najpovoljnijeg ponuđača, što se očekuje do sredine listopada, a potpisivanje ugovora o novom dioničkom društvo do konca listopada.

U drugoj fazi projekta u trajanju 18 mjeseci rješavat će se sva pitanja dokumentacije, dozvola i sličnog, a slijedi treća faza – izgradnje i opremanja –  u trajanju od 24 mjeseca. Četvrta faza, koja traje 6 mjeseci, odnosi se na uhodavanje projekta. Dakle, od potpisivanja ugovora do potpune realizacije ovog projekta proći će 4 godine, a visina ulaganja procjenjuje se na oko 50 milijuna eura.

Zorko Vidiček jučer je novinare informirao i o rezultatima Povjerenstva vezanih uz zahtjeve poduzetnika i dodjelu subvencija po Programu razvoja malog i srednjeg poduzetništva za 2007. godinu. Od pristiglog 101 zahtjeva pozitivno je ocijenjen 41 ukupne vrijednosti 55 milijuna kuna, koji će uobičajenom procedurom proći analizu i u bankama. Riječ je isključivo o investicijskim kreditima, a do konca godine očekuje se još jedan natječaj po ovom Programu. Zamjenik županice Vidiček podsjetio je na pozitivne efekte poticanja malog i srednjeg poduzetništva u povećanju gospodarskog rasta i smanjenju nezaposlenosti, koja je trenutno u našoj Županiji ispod 11 posto.