Zagorje
Bajka na dlanu

Uz Dan općine Jesenje svečano otvoren novoizgrađeni dječji vrtić

Datum objave: 23. lipnja 2023.

Općina Jesenje obilježila je u petak, 23. lipnja 2023. Dan općine i župe Sveti Ivan Krstitelj. Prije svečane sjednice Općinskog vijeća održano je i simbolično otvorenje novoizgrađenog dječjeg vrtića, kojeg su otvorile izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i Martina Draganić, majka petero djece, od kojih troje pohađa ovaj vrtić.

Na obilježavanju Dana općine bila je nazočna i zamjenica župana Jasna Petek, koja je čestitala načelniku Dariju Cvrtili te predsjedniku Općinskog vijeća Anđelku Draganiću na brojnim projektima koje je općina provela, a posebice na izgradnji dječjeg vrtića. “Vi ste primjer kako u maloj općini stvarati uvjete za ostanak mladih ljudi, ali i razvijati kvalitetu života da se i oni stariji ugodno osjećaju, kroz razvoj infrastrukture te društvene projekte koje provodite. Naravno, Krapinsko-zagorska županija će, kao i dosad, nastaviti davati svoju potporu kako bi Općina Jesenje bila lijepo i privlačno mjesto za život”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Uz Dan općine podijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i poduzetnicima. Tako je plaketu Općine Jesenje za životno djelo dobio Zdenko Brodar. Plaketu za doprinos ugledu i promociji Općine Jesenje primili su Karmela Habjanec, Pčelarska udruga “Dar prirode” Jesenje, tvrtka Instalko d.o.o., obrt “Graditeljstvo, prijevoz, trgovina i usluge Cvilko” te Pekarska radnja, trgovina i ugostiteljstvo Jedvaj, dok je plaketu Općine Jesenje za iznimno postignuće dobio dr. sc. August Kovačec, za izdavanje Rječnika govora Jesenja.

 


Fotogalerija