Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 8. prosinca 2015.

Događanju je nazočila i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je prilikom pozdravnog govora pohvalila suradnju sa Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije te napomenula kako županija daje značajnu financijsku podršku tradicijskim, umjetničkim i ostalim obrtima za nastupe na sajmovima i sličnim manifestacijama. Također, zamjenica župana Petek napomenula je da i ona sama potječe iz obrtničke obitelji u Krapinskim Toplicama i zna koliko je truda i odricanja potrebno za uspješno vođenje obrta.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec istaknuo je da je Hrvatska obrtnička komora sudjelovala u procesima izmjena zakona i pravilnika kako bi se obrtnicima omogućilo jednostavnije poslovanje te je najavio projekt zajedničke javne nabave i obrazložio korisnost takvog projekta. Ranogajec je također istaknuo je važnost obrazovanja naučnika za obrtnička zanimanja i pohvalio je suradnju sa Krapinsko-zagorskom županijom, na čelu sa županom Željkom Kolarom.

Potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško osvrnuo se na aktivnosti Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice koje  sa novim vodstvom odrađuje projekte koje  provode i veća udruženja iz Krapinsko-zagorske županije te je napomenuo da se nada kako će Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije do kraja 2015. ili početkom 2016. godine na razini županije sklopiti ugovor o zajedničkoj javnoj nabavi za obrtnike. U ime domaćina, dobrodošlicu je zaželio predsjednik Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice  Mirko Blažičević.

Večeri obrtnika prisustvovali su i zamjenik načelnika općine Krapinske Toplice Mladen Antolić, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Tomislav Jurinjak, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika Sisak, Krapina, Klanjec, Stubica i Zabok te predstavnici Zagrebačke banke.

Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice priznanja za 10 godina uspješnog vođenja obrta dodjelilo je: Jadranki Grozaj, vlasnici frizerskog salona „Trend“, Danieli Ilijaš, vlasnici bravarije „Ilijaš“ i Verici Kunštek, vlasnici caffe bara „Ex“. Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije za 20 godina uspješnog vođenja obrta dodjelila je prizanja: Anki Kranjčec, vlasnici frizerskog salona „Seka“, Tomislavu Huzaku, vlasniku autolimarske radionice „Tom Autolim lak“ i Ivanu Špoljaru, vlasniku obrta za pogrebne usluge i trgovinu „Špoljar“. Za 25 godina rada u obrtništvu prizanje je dodjeljeno g. Mirku Ljubeju, vlasniku obrta za trgovinu, proizvodnju i usluge „Ljubej“. Dva obrta u nasljeđu sa područja Krapinskih Toplica primila su priznanje za 30 godina rada, a to su: Bravarska radiona „Šturman“, vlasnice Božice Šturman i „Aluprom metalne konstrukcije“, vlasnice Božice Blažičević. Nakon dodjele priznanja prisutne je zabavljala pjevačka sekcija KUD-a Zlatko Baloković i bend Fiškali, a mnogi obrtnici kući su otišli sa zanimljivim nagradama osvojenima na tomboli.


Fotogalerija