Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. prosinca 2022.

Događanju je nazočio i župan Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo: “Mogu reći da sam stalni gost „Večeri Zabočana“ i uvijek je ispočetka lijepo uživati u sportskim uspjesima zabočkih sportašica i sportaša u svima kategorijama i usudio bi se reći u svim sportovima. I ove godine su postignuti impresivni rezultati od plivača, stolnotenisača, košarkaša, nogometaša. Nema sporta, koji nije prisutan u Gradu Zaboku. Velika čestitka zabočkim sportašima, sportskim djelatnicima, ali isto tako i roditeljima koji daju podršku. Mi smo mala, ali sportska zemlja i nije lako biti u sportskom vrhu“, rekao je župan Kolar.

 

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek je istaknuo: “Večer Zabočana je trenutak kada građanima prezentiramo ono što Grad Zabok izdvaja u financijskom smislu, a sportaši, treneri, roditelji u sportskom smislu čine da bi se postigli ovako dobri rezultati. Na ovom eventu oni koji nisu dnevno u sportu mogu čuti rezultate, zapljeskati nagrađenima i prepoznati buduće zvijezde sporta. Ne samo one zvijezde koje će ostvarivati nacionalne i svjetske rekorde, već i one koji su zvijezde jer su jedan period svoje mladosti uložili u sport i svoje zdravlje, a ujedno i u promociju Grada Zaboka. Od 1993. godine kada je Grad Zabok formiran, u vodstvu grada imali smo ne samo bivše sportaše, nego i one koje su znali cijeniti i voljeti sport. Nikada u gradu nije bilo postavljeno pitanje da li treba dati sredstva za sport, već koliko to možemo. Iza Zaboka je već stoljetna sportska tradicija koja se nastavlja i na dobrim je nogama“, rekao je gradonačelnik Hanžek.

 

Nagradu za najbolju sportašicu primila je Jana Pavalić iz Plivačkog kluba Olimp, a najbolji sportaš je njen klupski kolega, Vili Sivec. Nakon dodjele, Jana je istaknula da je sretna jer je dio kluba već osam godina te cijeni i poštuje što je izabrana za najbolju sportašicu. Najbolji sportaš iz ekipnih sportova je Antonio Črnjević iz Košarkaškog kluba Zabok. Košarkaši su ujedno i najbolja momčad, a plivačice Olimpa najbolja ekipa. Najbolji sportaši van zabočkih klubova su atletičar Matija Gregurić i kuglačica Klara Sedlar. Najbolji trener je Matija Grabrovečki iz Atletskog kluba Zabok. Nagradu za razvoj sporta dobio je predsjednik Hrvatskog sportskog društva Đalski, Robert Lončar. Nagradu za životno djelo posthumno je dobio Mladen Kurečić iz Šahovskog kluba Polet. Najbolji sportaši do 18 godina su Patrik Erceg iz Plivačkog kluba Olimp i Leona Bartolin iz Kickboxing kluba Ninja. Još su nagrađeni David Posavec iz Atletskog kluba Zabok, Mislav Posavec iz Stolnoteniskog kluba Zabok, Ema Horvat iz Olimpa i Lorena Zeba iz Kickboxing kluba BTI. Najperspektivniji sportaši do 14 godina su Martin Gojšić iz Kuglačkog kluba Zabok i Helena Dinjar iz Plivačkog kluba Olimp. Nagrade su dobili i Matej Marković iz Atletskog kluba Zabok, Patrik Dinjar iz Olimpa, Lara Tuđa iz Atletskog kluba Zabok i Kiara Bratković iz BTI-a. Najbolje mlade ekipe su Stolnoteniski klub Zabok i Atletski klub Zabok.


Fotogalerija