Zagorje
Bajka na dlanu

Veleposlanik Republike Irske Ruaidhri Dowling u službenom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

Datum objave: 14. prosinca 2023.

Veleposlanik Republike Irske u Republici Hrvatskoj NJ/E Ruaidhri Dowling je 14. prosinca 2023. godine boravio u službenom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji.

Posjet je počeo prijmom u sjedištu županije u Krapini, gdje je veleposlanika Ruaidhria Dowlinga dočekao župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je istaknuo zadovoljstvo susretom.

“Mi smo Njegovoj Ekselenciji prezentirali gospodarstvo i strateške projekte Krapinsko zagorske županije te izrazili zahvalnost irskom narodu što je srdačno prihvatio naše ljude koji su došli tamo raditi, stjecati nova znanja i iskustva, ali i naše zagorske tvrtke koje surađuju s irskim tvrtkama. Naravno da želimo poboljšati tu suradnju. Iako smo izvozno orijentirana županija, i sa Irskom nemamo veliku gospodarsku razmjenu, ona u kontinuitetu raste od 2018. godine. Puno više uvozimo nego izvozimo iz Irske, i to je jedna od rijetkih zemalja s kojom imamo takav odnos. Međutim, ovdje smo se dotaknuli nekoliko područja u kojem možemo poboljšati našu međusobnu suradnju zato smo i danas predstavili naš novi program Invest in Zagorje te rad Poduzetničkog centra KZŽ i Energetskog centra Bračak”, rekao je župan Kolar.

Veleposlanik Ruaidhri Dowling naglasio je kako je imao kvalitetan sastanak sa županom. “Meni kao ambasadoru Irske je jako drago za čuti da je suradnja jako dobra te se veselim vidjeti što možemo učiniti da razvijemo još jaču ekonomiju”, rekao je veleposlanik Dowling.

Nakon prijma u sjedištu Krapinsko-zagorske županije, veleposlanik Dowling posjetio je i Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije u Krapini, gdje su mu prezentirani i strateški projekti Krapinsko-zagorske županije Regionalni centar kompetencija u ugostiteljstvu i turizmu Zabok, Jačanje zdravstvenih kapaciteta Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Centar za rehabilitaciju srca i mozga Krapinske Toplice i ZEZ – Znanstveno edukativno-zabavni centar. Posjet Krapinsko-zagorskoj županiji završen je obilaskom Energetskog centra Bračak.

Uz župana Željka Kolara, na prijmu su bili i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i zamjenica ravnateljica Zagorske razvojne agencije Ivana Šalković. U Poslovno-tehnološkom inkubatoru pridružili su se direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša i voditelj projekta Miroslav Macan, dok su domaćini u Energetskom centru Bračak bili ravnatelj Regionalne energetsko-klimatske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac i v.d. pomoćnika ravnatelja Nenad Miletić.

Uz veleposlanika Dowlina bio je službenik za odnose s javnošću Bernard Vrban.


Fotogalerija