Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 30. rujna 2022.

Brojne okupljene u sportskoj dvorani Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek te ravnatelju Marijanu Posariću uručila zahvalnicu, koju je Školi za predan rad u obrazovanju dodijelio župan Željko Kolar. „Ova škola djeluje već u tri stoljeća. Prolazile su godine i mijenjalo se mnogo toga, ali neke su stvari uvijek bile postojane – prvenstveno velika ljubav  i entuzijazam učiteljica i učitelja koji su svojim učenicima i učenicama prenosili svoje znanje, iskustva i društvene vrijednosti kako bi postali dobri, čestiti i plemeniti ljudi. Poznavajući rad ove škole, danas sa sigurnošću mogu reći da Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar njeguje prošlost, brine se o sadašnjosti, ali i s velikim marom gradi budućnost svih nas“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek te naglasila kako Krapinsko-zagorska županija, kao osnivač Škole, ulaže sredstva u poboljšanje materijalnih uvjeta rada te se ujedno brine i o nadstandardu, a posebno o radu s darovitim učenicima i teškoćama u razvoju.

Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar ima 355 učenika. Nastavni proces iz godine u godinu osuvremenjuje informacijsko-komunikacijskom tehnologijom, uključuje se u brojne domaće i međunarodne projekte, a učenicima je na raspolaganju čak 35 izvananstavnih aktivnosti. „Iza nas su brojni naraštaji zlatarske djece, tisuće učenika koji su se u ovoj školi intelektualno, emocionalno i duhovno pripremali za život, vise stotina učitelja koji su iz generacije u generaciju predano, neiscrpno, hrabro i srčano težili oplemenjivanju mladih umova novim znanjima i iskustvima. Sa sigurnošću možemo reci da su učenici naše škole sve ovo vrijeme dobivali kvalitetna temeljna znanja za što uspješniji nastavak njihova školovanja na sljedećoj stubi obrazovne vertikale. To mogu potvrditi kao učenik ove škole, kao učitelj, ali i kao roditelj. Vjerujem da to s ponosom mogu reći i mnogi naši bivši đaci koji su danas uspješni majstori, inženjeri, liječnici, pravnici, doktori znanosti“ – poručio je ravnatelj Marijan Posarić te zahvalio svima koji su u proteklih 180 godina učenike i učenice pripremali za život i učili ih da budu dobri i čestiti ljudi.

Na svečanosti su bile i gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek te predsjednica Gradskog vijeća Danijela Findak. „Grad Zlatar sa svoje strane nastoji pomoći i školi i posebno roditeljima i učenicima, kako bi se stalno ostvarivao naš cilj opisan projektom RASTIMO ZAJEDNO – DJECA I GRAD. Nastojimo podržati kvalitetne inicijative i pomoći svojim aktivnostima te financijskim sredstvima da se učenicima osiguraju što bolji uvjeti školovanja. Između ostalog, u suradnji sa školom organizirali smo i sufinanciramo produženi boravak učenika, organiziramo i sufinanciramo ljetovanje i školu plivanja, sufinanciramo  nabavu radnih bilježnica, darivamo đake- prvake i učenike nižih razreda uz Nikolinje“ – istaknula je ovom prilikom gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek, koja je zajedno sa ravnateljem Marijanom Posarićem uručila prigodne nagrade učenicima koji su ostvarili zavidne rezultate na raznim natjecanjima.

Učenice i učenici Škole su zajedno sa svojim učiteljima su za ovu proslavu pripremili bogat program, koji je oduševio njihove roditelje, djedove i bake te sve druge okupljene u sportskoj dvorani.


Fotogalerija