Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. listopada 2018.

Novo košarkaško igralište je simboličnim ubačajem trice otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je ovom prilikom istaknuo veliku vrijednost novouređenih prostora za učenike i nastavnike Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću. „Prije dvije godine smo rekli kako moramo urediti prostore za nastavu tjelesne kulture. Grad Zabok je napravio ogroman iskorak izgradnjom velike sportske dvorane, dok smo mi prošle godine otvorili nogometno, a ove godine i košarkaško igralište. Gdje su djeca prije radila tjelesnu kulturu u nenormalnim uvjetima, danas je školska knjižnica i možemo sigurno teći kako je ovih 700.000 kuna koje smo uložili simboličan iznos u odnosu na ono što je time dobiveno“ – istaknuo je župan Kolar te čestitao učenicima i djelatnicima ŠUDIGO-a na brojnim uspjesima i izvrsnom predstavljanju Krapinsko-zagorske županije.

Ravnateljica Škole za umjetnost,dizajn, grafiku i odjeću Zabok Božica Šarić zahvalila je Krapinsko-zagorskoj županiji i županu Kolaru te istaknula kako je ovo veliki dan za ŠUDIGO. „Mislim da 400 učenika i 70 profesora  ove škole, te sva djeca i mladi grada Zaboka ovo zaslužuju – pravo mjesto druženja i igre, sporta i učenja. Županija je investirala više od 770.000 kuna i dakako da ćemo uloženo dobro koristiti“ – rekla je ravnateljica Šarić.

Paralelno sa uređenjem sportskih terena odvijalo se i uređenje prilaza školi koje je financirano od strane Grada Zaboka. Gradonačelnik Ivan Hanžek. „Ovi sportski objekti će puno značiti učenicima, ali i mladima iz grada Zaboka, posebno nagodinu kad kreće rekonstrukcija Parka Milana Prpića zbog modernizacije željeznice pa će kroz sezonu biti manje aktivnosti na terenima u parku.“ – poručio je gradonačelnik Hanžek.

Na programu otvorenja bila je i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek. U samoj školskoj zgradi je, prije programa na otvorenom, predstavljena nova knjižnica te Erasmus projekt Moderna učionica, o čemu su govorili nastavnica Barbara Hanjilec, knjižničarka Valentina Petric Klaužer te ravnateljica Božica Šarić, koja je istaknula kako je školska knjižnica postala multifunkcionalno mjesto u koje učenici i nastavnici rado dolaze te ga, uz redovnu nastavu, koriste i za razne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti. Uređenje knjižnice vrijedno je 79.000 kuna, od čega je Krapinsko-zagorska županija uložila 65.000 kn. Interijer je uređen prema projektu samih učenika ŠUDIGO-a.


Fotogalerija