Zagorje
Bajka na dlanu

Veliki jubilej – obilježeno 90 godina DVD-a Donja Batina

Datum objave: 24. srpnja 2023.

Veliki jubilej obilježilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Batina. U nedjelju, 23. srpnja 2023. proslavili su 90. obljetnicu postojanja. Tom prigodom održana je svečana sjednica u vatrogasnom domu kojoj su prisustvovali župan Željko Kolar, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek i predsjednica Gradskog vijeća Danijela Findak, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber i zapovjednik Marijan Lovrenčić.

Za 90 godina časnog i uspješnog rada na zaštiti imovine i ljudi župan Željko Kolar uručio je predsjedniku društva Nikoli Štefanku zahvalnicu Krapinsko-zagorske županije. “Tradicija vatrogastva izuzetno je bitna za Krapinsko-zagorsku županiju, a dobrovoljno vatrogastvo je način života u našoj županiji. Kad bi prošli kroz Donju Batinu, teško da bi našli jednu jedinu kuću da kroz 90 godina netko nije bio član vatrogasnog društva. To je razlog zašto je opstala ova tradicija i upravo zato je vatrogastvo na području županije tako kvalitetno. Hvala što svoje slobodno vrijeme koristite da čuvate živote i imovinu naših ljudi”, istaknuo je župan Kolar.

Na svečanoj sjednici podijeljene su zahvalnice svima koji su potpomogli rad društva, a po završetku je uslijedio blagoslov navalnog vozila koje je nabavljeno za potrebe društva. Ključeve je predsjedniku simbolično predala gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek.

 


Fotogalerija