Zagorje
Bajka na dlanu

Veliki stručni skup za odgojitelje i stručne suradnike u Velikom Trgovišću

Datum objave: 4. veljače 2020.

Na stručnom skupu bila je i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je pozdravila više od 50 okupljenih 50 odgojiteljica i stručnih suradnica te im poželjela puno uspjeha u radu skupa. „Najvažnije je da svoj posao radite s ljubavlju te da odgajate našu djecu da budu kvalitetni i dobri ljudi. Ovi su skupovi dakako prilika da naučite neke nove spoznaje, razmijenite iskustva, podijelite izazove s kojima se srećete te da zajedno dođete do kvalitetnih rješenja“ – naglasila je zamjenica župana za društvene djelatnosti te poručila kako je Krapinsko-zagorska županija osnivač osnovnih i srednjih škola, no itekako joj je bitna čitava odgojno-obrazovna vertikala zbog čega i pomaže održavanje nekih skupova ili manifestacija i na predškolskoj ili visokoškolskoj razini.

Središnja tema stručnog skupa je Postupci i praksa ostvarivanja, održavanja i unapređivanja kvalitete u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Najavljena su sljedeća predavanja: Suradnja/partnerstvo odgojitelja i roditelja – jedan od pokazatelj kvalitete odgojno-obrazovne prakse; Osnaživanje kompetencija djeteta i odgojitelja kroz rad na projektima (u jaslicama, srednjim i starijim vrtićkim skupinama); Iskustva ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u provedbi procesa samovrednovanja; utjecaj stavova odgojitelja na komunikaciju i suradnju i njihovo razumijevanje u svrhu unapređenja odgojno-obrazovne prakse; Istraživanje s djecom: slušanje, konzultacija, participacija: Osvještavanja znanja i sposobnosti odgojitelja radi boljeg razumijevanja procesa učenja djece te Samoprocjena kvalitete odgojno-obrazovnog procesa iz perspektive odgojitelja.

Stručni skup se održava kao jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja Dana Dječjeg vrtića Rožica. Večer prije održano je predstavljanje 9. broja časopisa Hižica, dok je 5. siječnja na rasporedu predstava Tancaj, tancaj.


Fotogalerija