Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. svibnja 2018.

Certifikat je predstavljen javnosti u utorak, 29. svibnja 2018. godine. Događanju su nazočili župan KZŽ Željko Kolar i zamjenica Jasna Petek. Certifikat jamči osiguravanje najviših standarda kvalitete pružanja usluga fizikalne medicine i rehabilitacije u skladu s međunarodnom praksom. Certifikat izdaje njemački TEMOS, kao jedina certifikacijska kuća u svijetu koja od 2005. godine procjenjuje kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga stranim pacijentima.

 

Na dobivenom certifikatu čestitao je i župan Željko Kolar, istaknuvši kako je to dokaz kvalitete ne samo opreme i instrumenata u bolnici, već prije svega znanja i kvalitete osoblja. „Mi kontinuirano ulažemo u Specijalnu bolnicu, dosad je uloženo preko 50 milijuna kuna, a najavljen je jedan novi investicijski ciklus. Naime, nakon što smo nakon 20 godina dobili sudski spor oko bazena, u tijeku je projektiranje i krenut će se u izgradnju, tako da ćemo sljedeće godine kupališnu sezonu dočekati s novim bazenima. Također, kreće se s rušenjem jednog dijela objekta, gdje idemo u izgradnju novog dijela Specijalne bolnice, gdje je investicija oko 12 milijuna eura, zbog toga i računamo na 85 posto bespovratnih sredstava Europske unije. Nakon toga, a i investicije u Krapinskim Toplicama od oko 20 milijuna eura, ćemo moći reći da smo na karti zdravstvenog turizma Hrvatske broj jedan, a sad smo među tri najbolje“, rekao je župan Kolar.

 

„Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama prva je u Hrvatskoj koja je dobila ovaj certifikat, na kojem se radilo gotovo dvije godine. Postoje visoki kriteriji koje zahtijeva Themos. Od same opreme, zgrade, educiranosti osoblja. Kriterije je teško zadovoljiti, a dolazili su stručnjaci iz cijele Europe koji su procijenili koliko smo u tome uspješni. Pročešljano je sve, od čistačica, kuhinje, uprave i, naravno, fizioterapeuta, sestara i doktora“, rekao je ravnatelj bolnice Davor Gredičak. „Ovaj certifikat dokaz je da bolnica visokokvalitetno odrađuje svoj posao te da garantira svakom pacijentu koji dolazi iz bilo koje zemlje u svijetu da će dobiti vrhunsku kvalitetu usluge, kakva se može dobiti samo u bolnicama koje su certificirane“, dodao je  ravnatelj Gredičak, napomenuvši kako je certifikat važeći za cijeli svijet, a vrlo je cijenjen u Zapadnoj Europi, koja je i ciljano tržište.

 

VIDEO NA LINKU: https://instagram.com/p/BjXLGjKgGfR/