Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. svibnja 2023.

Među brojnima okupljenima na proslavi 150. godina Područne škole Prišlin bila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula da je ovo odlična prigoda za prisjećanje na sve ono važno što se u stoljeće i pol radilo u Područnoj školi Prišlin. „I sama sam učiteljica i znam što znači raditi u razredu, koliko je to, pogotovo u današnje vrijeme, izazovno i koliko treba znanja, ljubavi, entuzijazma i fleksibilnosti da odgojno-obrazovni rad u razredu bude kvalitetan, interesantan djeci i prije svega, u skladu s njihovim potrebama, a upravo se tako radi u ovoj školi. Osluškujući potrebe i interese djece, u suradnji s lokalnom zajednicom, ovdje se djecu od malena uči kako biti odgovoran član društvene zajednice. Želim da u Područnoj školi Prišlin odzvanjaju radost, smijeh i cika djece, a djeci da budu znatiželjni, da puno uče i raduju se životu“ – poručila je zamjenica župana Petek te ravnateljici OŠ Hum na Sutli Biserki Špiljak i voditeljici PŠ Prišlin Dunji Špoljar uručila zahvalnicu, koju je župan Željko Kolar dodijelio Područnoj školi Prišlin za predan rad u obrazovanju, kao jamstvo napretka i uspjeha društva u cjelini.

PŠ Prišlin jedna je od najstarijih i najveća područna škola na području Općine Hum na Sutli. Ravnateljica OŠ Hum na Sutli Biserka Špiljak zahvalila je svim kolegama učiteljima i ostalim djelatnicima na predanom radu. „Svi ovi učitelji su kroz mnoge godine sudjelovali u radu ove škole, pridonosili kvaliteti i uspješnosti i nesebično sebe davali u obrazovanje mnogih učenika ove škole, a posebno čestitam učiteljima u mirovini – gospođi Veri i Vladi Kolarcu, Vesni Kovačić i učiteljici Veri Kovačić“ – rekla je ravnateljica Špiljak te naglasila kako je Prišlin privlačan mladim obiteljima te da stoga vjeruje da će u budućnosti doista biti i više učenika koji će polaziti područnu školu.

„Škola u Prišlinu – to su učenici. Bivši, sadašnji i budući učenici. Učenici koji su ovdje stekli prijatelje i prijateljice, koji su se igrali učeći i koji su učili igrajući se ono što se ne može naučiti na internetu i iz knjiga i na kakvom tečaju“ – kazala je, među ostalim, voditeljica Područne škole Prišlin Dunja Špoljar, čiji je govor simultano na humski govor prevodio Siniša Miklaužič

Sve okupljene pozdravio je i učitelj u mirovini Vlado Kolarec, koji je na kraju svog pozdravnog govora istaknuo dobru uređenost stare školske zgrade te poželio skoru izgradnju nove. „Znamo za vašu rođendansku želju, sasvim je logična i realna – vaša želja za 150. rođendan je nova školska zgrada i mi u Županiji razgovaramo o toj opciji. U međuvremenu smo uložili u školu, da uvjete za rad i učenje učinimo najboljim mogućim u odnosu na starost zgrade, a izgradnja nove školske zgrade bit će za nas veliki izazov“ – poručila je u svom osvrtu zamjenica župana Jasna Petek te podsjetila kako je Krapinsko-zagorska županija osnivač 30 osnovnih i devet srednjih škola, kao i da 30 osnovnih škola ima još 50 područnih, što znači da Županija brine o oko stotinjak zgrada.


Fotogalerija