Zagorje
Bajka na dlanu

Vila Magdalena drugi najbolji restoran u Središnjoj Hrvatskoj

Datum objave: 16. svibnja 2016.

U zagrebačkom hotelu Esplanade prošli su tjedan proglašeni najbolji među najboljim restoranima i chefovima Hrvatske po izboru Dobrih restorana. Već petu godinu zaredom jedini ovakav izbor u Hrvatskoj, koji je nastao kao zajednički projekt Jutarnjeg lista i Vinarta, donosi kompletan pregled po pojedinim regijama onih koji su zaslužili da ih se naziva top-restoranima Hrvatske. Svi restorani su na listu stigli zahvaljujući predanosti onome što rade, ulažući izniman trud i energiju kako bi se ostali najbolji. Kad je restoran pun i kada se mora čekati za stol, znači da se u restoranu radi dobro, da je hrana koju kuhari pripremaju zaista vrhunska i da se na takvo mjesto vraća.

Najbolji hrvatski restoran je Pelegrini iz Šibenika, slijedi Dubravkin put, dok je na na treći također zagrebački restoran Bistro Apetit. Na četvrtom se mjestu nalazi opatijski restoran Bevanda te na petom Plavi podrum iz Voloskog. 

U središnjoj Hrvatskoj se na drugom mjestu nalazi Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica, dok su se u prvih 20 smjestili i Vuglec Breg iz Krapine, Academia iz Marije Bistrice, Dvorac Mihanović iz Tuheljskih Toplica, Grešna gorica iz Desinića, Klet Kozjak iz Svetog Križa Začretja, Vinski vrh iz Hrašćine te Zelenjak iz Kumrovca.

REGIONALNA LISTA

SREDIŠNJA HRVATSKA

1. Mala hiža, Čakovec

2. Villa Magdalena, Krapinske Toplice

3. Kod špilje, Otruševec

4. Vuglec Breg, Krapina

5. Bedem, Varaždin

6. Lovački rog, Karlovac

7. Academia, Marija Bistrica

8. Žganjer, Ozalj

9. Gabreku 1929, Samobor

10. Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice

11. DP, Duga Resa

12. Grešna gorica, Desinić

13. Kozjak, Sveti Križ Začretje

14. Mamica, Pušćine

15. Srakovčić Hotel Korana, Karlovac

16. Cocktail, Sisak

17. Vinski vrh, Hraščina

18. Djed, Hrvatska Kostajnica

19. Zelenjak, Kumrovec

20. Bistro & winery Shamper, Čakovec