Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. studenoga 2017.

Najboljom vinarijom u Hrvatskoj za 2017. godinu proglašena je vinarija Vinarija Vuglec Breg (Škarićevo) iz Krapinsko – zagorske županije, drugo mjesto osvojila je vinarija Meneghetti (Bale, Istarska županija), a treće Vinarija Iločki podrumi (Ilok, Vukovarsko – srijemska županija). Također, dodijeljene su nagrade najboljim vinarijama i po regijama;   Bregovita Hrvatska, Istra i Kvarner, Dalmacija te Slavonija i Podunavlje. U kategoriji Bregovita Hrvatska Vinarija Vuglec Breg također je osvojila prvo mjesto, dok je na drugom mjestu također vinarija s područja Krapinsko – zagorske županije, Vinarija Bolfan (Hrašćina). Treće mjesto osvojila je Vinarija Kolarić (Hrastje Plešivičko, Zagrebačka županija). Birane su i najbolje slovenske, srpske i BIH  vinarije te su dodijeljena priznanja za turističku najbolju vinariju u Crnoj Gori i Makedoniji.

Svečanosti dodjele nagrada nazočio je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo: „Čestitam svim nagrađenima, a posebno ovogodišnjem ukupnom pobjedniku, Vinariji Vuglec Breg, koja je proglašena najboljom vinarijom u Hrvatskoj! Ovo je najnoviji u nizu sjajnih primjera koji potvrđuju kakav ogroman iskorak su napravili zagorski vinari, koji za svoja vina osvajaju nagrade i priznanja i na priznatim inozemnim ocjenjivanjima i festivalima, što je prepoznalo i nagradilo zahtjevno međunarodno tržište, koje izuzetno cijeni naša vina. Izuzetno mi je drago što smo osvojili i prva dva mjesta u kategoriji Bregovita Hrvatska – prvo mjesto Vuglec Breg, a drugo mjesto Vinarija Bolfan. To nam daje dodatan poticaj da kroz mjere promocije ukupne turističke ponude Krapinsko – zagorske županije, na posebno mjesto stavimo i naše sjajne vinare“, rekao je župan Kolar.

 

„Ponosni smo samim time što smo svrstani u eminentno društvo najboljih hrvatskih vinarija, tako da ne trebam posebno naglašavati koliko nam znači to što smo proglašeni najboljim od najboljih. Čast je kad vam netko dodijeli takvo priznanje. Nagrada koju smo osvojili potvrđuje da idemo u dobrom smjeru. Također nam je drago što neposredno doprinosimo promicanju ukupne turističke ponude Zagorja, bajke na dlanu“, rekao je  Mario Vuglec. 


Fotogalerija