Zagorje
Bajka na dlanu

Više od 10.000 posjetitelja na 10. manifestaciji Seljačka buna

Datum objave: 11. veljače 2018.

Uprizorenju završne bitke Seljačke bune iz 1573. godine prisustvovalo je više od 10 tisuća posjetitelja, među kojima je bio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. “Ovo je jedna od manifestacija koja daje dodatni sadržaj svim našim hotelima i ostalim vlasnicima smještajnih jedinica. Bitka je svake godine na sva većem nivou te ovog vikenda u Zagorju nema slobodnog kreveta. U krugu od tridesetak kilometra puni su svi svi objekti s gastronomskom ponudom, a priliku da predstave svoje proizvode imali su i OPG-ovi kroz srednjovjekovni sajam održan prije bitke i program nakon nje” – rekao je župan Kolar te naglasio važnost Bune za promociju Zagorja kao turističke destinacije.

U ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je više od 300 statista iz dvadesetak udruga 25 udruga iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke koje se bave prikazima života u srednjem vijeku. Za razliku od završne bitke iz 1573. godine, u jubilarnom 10. uprizorenju Bitke kod Stubice pobjedu su odnijeli seljaci pod vodstvom Matije Gupca.

Organizatori manifestacije Seljačka buna – Bitka kod Stubice su Družba vitezova zlatnog kaleža i Turistička zajednica područja Gornja i Donja Stubica.


Fotogalerija