Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 9. rujna 2023.

Na području Muzeja Staro selo Kumrovec je u subotu, 9. rujna 2023. godine, održan ceremonijalni start 12. Kärcher Rallyja Kumrovec

Ovo je međunarodno natjecanje počelo već u četvrtak, dok je danas na rasporedu sama završnica. Organizator je Auto klub Delta Sport iz Zagreba u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom te općinama Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Tuhelj. Na startu se okupilo osamdesetak posada iz Hrvatske i inozemstva, a prvoj je znak za početak vožnje na ceremonijalnom startu dao župan Željko Kolar.

Prije svega čestitke i zahvale Auto klubu Delta Sport, koji su sa nevjerojatniim entuzijazmom i profesionalnošću ovaj rally doveli do izuzetnih visina. Želim da utrka prođe bez nesreća i pozivam gledatelje da paze na svoju sigurnost“ – poručio je župan Kolar te istaknuo važnu ulogu organizatora ove priredbe u dovođenju utrke svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatsku.

Dobrodošlicu natjecateljima i posjetiteljima poželjeli su i načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak, načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, direktor rallya Željko Štefanić i predsjednik Odbora za auto sportove Hrvatskog auto i karting saveza Dragan Serden.


Fotogalerija