Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 25. studenoga 2014.

Predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki na konferenciji za novinare je istaknula da je Županijska skupština 21. listopada 2013. donijela novu Odluku o ustrojstvu upravnih tijela, temeljem koje je u okviru Upravnog odjela za poslove županijske skupštine sistematizirano radno mjesto višeg stručnog suradnika.

 

Skupština je tijelo koje donosi važne odluke među kojima je svakako najznačajnija ona koja se tiče proračuna. Ovo je veliki korak prema naprijed, s obzirom da ćemo na ovaj način rad Skupštine Krapinsko-zagorske županije još više približiti javnosti. Viši stručni suradnik za poslove Županijske skupštine obavljat će poslove koji se tiču praćenja sjednica Skupštine i njezinih radnih tijela, sastanka koordinacije članova Skupštine, pisanja najava i priopćenja, ažuriranja web stranice i komunikacije putem društvenih mreža. On će organizirati i prigodne konferencije za medije i događanja koja su u domeni Županijske skupštine i brinuti o Knjigi Inštalacija“, rekla je predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki. Navedenu dužnost obnašat će Damir Galoić iz Marije Bistrice.

 

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je da je dogovor koalicije još prilikom preuzimanja upravljanja Županijom bio povećanje praćenja rada Županijske skupštine. Župan je istaknuo i da Krapinsko-zagorska županija već godinama dobiva bezuvjetna mišljenja revizije te da je ona, kad je u pitanju transparentnost rada jedno vrijeme bila na samom vrhu u Hrvatskoj. „Prema rezultatima aktualnog Gongovog istraživanja, sada smo među prvih deset. Iako su razlike među županijama po broju bodova vrlo male, analizirajući rezultate uvidjeli smo da je za plasman u sam vrh na ljestvici transparentnosti potrebno javnost još bolje izvještavati o poslovima Županijske skupštine“, rekao je župan Kolar. Dodao je da je dogovor koalicije još prilikom preuzimanja upravljanja Županijom bio povećanje praćenja rada Županijske skupštine. Naglasio je da 90% ljudi u Krapinsko-zagorskoj županiji vjerojatno ne bi znalo tko su vijećnici u Skupštini, tko ih zastupa i kome se mogu obratiti. Dodao je i da mediji prate samo sjednice Županijske skupštine, dok rad skupštinskih odbora koji zasjedaju prije svake sjednice i sve druge aktivnosti koje se tiču rada Županijske skupštine ostaju medijski nepokrivene.

 

 


Fotogalerija