Zagorje
Bajka na dlanu

Vozi se 11. Kärcher Rally Kumrovec

Datum objave: 10. rujna 2022.

Ovo je međunarodno natjecanje počelo već u četvrtak, dok je danas na rasporedu sama završnica. Organizator je Auto klub Delta Sport iz Zagreba u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom te općinama Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Tuhelj. Rally se vozi na području triju zagorskih općina; Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela. Na startu se okupilo sedamdesetak posada iz Hrvatske i inozemstva, a prvoj je znak za početak vožnje na ceremonijalnom startu dao župan Źeljko Kolar.

“S obzirom na dugu tradiciju i odličnu organizaciju relija Kumrovec, čemu se od prošle godine pridodalo i vrlo dobro domaćinstvo Svjetskom prvenstvu u reliju – možemo reći da ove naše staze postaju kultno mjesto ovog sporta” – istaknuo je ovom prilikom župan Kolar te naglasio da je jedan od najboljih dokaza tome i ovogodišnji rekordan broj prijava vozača i vozačica.

Dobrodošlicu natjecateljima i posjetiteljima poželjeli su i načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak, načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin, direktor rallya Željko Štefanić i predsjednik Odbora za auto sportove Hrvatskog auto i karting saveza Dragan Serden.


Fotogalerija