Zagorje
Bajka na dlanu

Vrijedna donacija Tigrova KZŽ Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana

Datum objave: 12. prosinca 2023.

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Krapinsko-zagorske županije uručila je u utorak, 12. prosinca 2023. Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana vrijednu donaciju – 60 umjetničkih slika hrvatskih akademskih slikara.

Riječ je o slikama nastalima na likovnim kolonijama koje Udruga svake godine organizira u čast na prvog poginulog branitelja u Domovinskom ratu iz Krapinsko-zagorske županije Željka Pavića Kalca, a koje će bolnica prodati na aukciji te prikupljenim sredstvima od prodanih slika kupiti medicinski uređaj.

Na primopredaji donacije bio je župan Željko Kolar koji je zahvalio Tigrovima na ovoj vrijednoj donaciji. “Branitelji su mogli sami napraviti aukciju i potrošiti novac na potrebe koje njihova udruga ima, no, oni su, kao i uvijek dosad, gledali na korist šire društvene zajednice te su slike donirali bolnici za nabavku medicinskih aparata. Mi ćemo zajedno s našom akademskom likovnom umjetnicom Mirjanom Drempetić Hanžić pripremiti katalog i početne cijene slika za samu aukciju, a potom ćemo pozvati gospodarstvenike, poduzetnike, obrtnike te gradonačelnike i načelnike da se uključe te da skupimo što više novaca koji će biti utrošeni na kupnju medicinskih pomagala”, rekao je župan Kolar te podsjetio kako je Opća bolnica Zabok ujedno i bolnica hrvatskih veterana, što su upravo inicirali sami branitelji.

Župan je istaknuo kako ga veseli najava predsjednika Vlade RH da će se jedan od veteranskih centara graditi na području Krapinsko-zagorske županije. “To je populacija koja ima neke specifične bolesti te specifične, osobne traume, koje su proživjeli u Domovinskom ratu i treba im onda posvetiti dodatnu pažnju. Smatramo da je ta odluka pravedna, potrebna i vjerujem da će se vrlo brzo realizirati”, poručio je župan Kolar.

Predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi“ Krapinsko-zagorske županije Zdravko Ivanek rekao je kako su odlučili donirati slike s likovnih kolonija upravo zbog toga što se u ovoj bolnici liječe, uz sve građane, i veterani Domovinskog rata.

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina također je zahvalio braniteljima na donaciji te istaknuo izvrsnu suradnju s udrugama branitelja. “S obzirom na trud, volju i želju koju mi kao zdravstveni profesionalci ulažemo, mislim da su svi zadovoljni. Neizmjerno se trudimo kako bi braniteljska populacija imala dobru zdravstvenu uslugu i do sada nismo imali nikakvih problema te se nadam da će se to nastaviti i u budućnosti”, istaknuo je ravnatelj Vančina.

 

 

 


Fotogalerija