Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. lipnja 2022.

Na konferenciji su sudjelovale organizacije različitih sektora i pojedinci koji su podijelili svoja znanja i iskustva o ulaganju anđela, startup ekonomiji, financijskoj uključenosti, ravnopravnosti spolova, poduzetništvu i inovacijama. Direktorica WBAF ureda u Hrvatskoj Helena Matuša istaknula je da je tema Svjetskog tjedna poslovnih anđela investitora jkako podupirati tranziciju malih i srednjih poduzeća u pandemijskim uvjetima te je dodala: „U tri godine poslovanja Poduzetnički centar WBAF Hrvatska i Krapinsko – zagorska županija postali su startup bajka. Odlučili smo podržati podizanje digitalne ekonomije koja je postala sastavni dio naših života“, rekla je Matuša.


Na konferenciji je sudjelovao i veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj, NJ/E Ilan Mor, koji je sa sudionicima podijelio izraelska iskustva sa start upovima. Kako je rekao, prije 20 godina izraelska Vlada je donijela stratešku odluku da Izrael mora pratiti inovacije i modernu tehnologiju te podupirati i poticati start upove. „Izrael je bio prisiljen, zbog političkih razloga, pokušati biti gospodarski i vojno samodostatan, stoga je iz te nužnosti tražio visoko tehnološka rješenja za one stvari koje nitko u svijetu do tad nije našao. Upravo u visokoj tehnologiji i inovacijama, vidim priliku za Hrvatsku, posebno za Krapinsko – zagorsku županiju“, rekao je veleposlanik Mor.

 

Župan Željko Kolar također je bio jedan od sudionika konferencije. „Zadovoljstvo nam je što je danas s nama izraelski veleposlanik, obzirom da Izrael ima daleko najrazvijeniju mrežu poslovnih anđela i njegovo znanje i iskustvo će nam biti od velike koristi, baš kao i kontakti koje će podijeliti s nama. Njegov posjet Krapinsko – zagorskoj županiji ujedno je prilika da ga upoznamo sa radom Poduzetničkog centra i Centra za robotiku i nove tehnologije, a u planu današnje posjete je i obilazak dvorca Stubički Golubovec, gdje je u tijeku realizacija projekta uređenja Znanstveno – edukativno – zabavnog centra“, rekao je župan Kolar.


Fotogalerija