Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. svibnja 2023.

Na državnom natjecanju strukovnih škola sudjelovalo je više od 400 najboljih učenika iz 200-njak strukovnih škola, među kojima i 26 učenika iz šest škola s područja Krapinsko-zagorske županije. Sudjelovalo je 11 učenika iz Srednje škole Bedekovčina, šest učenika iz Srednje škole Krapina, tri učenika iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te po dva učenika iz Srednje škole Oroslavje, Srednje škole Pregrada i Srednje škole Zlatar. Natjecanje je održano u 46 disciplina, a učenici iz naše županije osvojili su  čak šest prvih mjesta, jedno drugo te četiri treća mjesta. Procjenjuje se da je državno natjecanje strukovnih škola obišlo više od 10.000 posjetitelja, među kojima su bile i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec.

DRŽAVNI PRVACI

Učenici Srednje škole Bedekovčina državni su prvaci četiri kategorije: Petar Ružđak sa mentorom Stjepanom Sinkovićem u disciplini Keramičarstvo i oblaganje; Vedran Presečki i Branimir Ružđak sa mentorom Ivanom Mohačem u disciplini Suha gradnja; Marina Horvat sa mentoricom Božicom Slivnjak Kruhak u disciplini Cvjećarstvo te Leonarda Gustović sa mentoricom Sanjom Markuš u disciplini Međusektorska smotra Graditeljstvo, geodezija i arhitektura. Učenici Srednje škole Krapina Patrik Kos, Leonardo Špiranec i Niko Vrgoč su sa mentorom Goranom Buntakom osvojili prvo mjesto u disciplini WSC smotra u sektoru strojarstva, brodogradnje i metalurgije.  Učenik Srednje škole Oroslavje Noa Pasanec je sa mentorom Andrijom Huićem postao državni prvak u disciplini Strojarske tehnike.

Škola za umjetnost dizajn, grafiku i odjeću Zabok bila je domaćin natjecanja u dvije discipline: Multimedija i Grafička tehnologija i dizajn.

 


Fotogalerija