Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. travnja 2022.

U nedjelju su odvožena posljednja dva brzinca u sklopu ovogodišnjeg izdanja WRC Croatia Rally-a; prvi Trakošćan – Vrbno te drugi Zagorska Sela – Kumrovec. Cilj je bio u Kumrovcu a prvi je stigao Finac Kalle Rovanperä, koji je unatoč kišnim uvjetima i gumama za suho vrijeme, u zadnjem “power stageu” uspio nadoknaditi vodstvo kojeg je ispustio pred sam kraj, te prestići drugoplasiranog Estonca Otta Tanaku. 

 

Na proglašenju pobjednika u Kumrovcu bio je i župan Željko Kolar. „Mi zapravo uopće nismo ni svjesni koliko je ovaj događaj dobra promocija ne samo Kumrovca, Zagorskih Sela i Krapinsko – zagorske županije, nego i cijele Republike Hrvatske. Ovo je jedan od šest najgledanijih sportskih događaja u svijetu i Hrvatska turistička zajednica u 10 godina ne može iz proračuna izdvojiti toliko novaca da bi dobili ovu promociju koju smo dobili ovom utrkom“, rekao je župan Kolar. 

 

Potpredsjednica FIA-e Anna Nordkvist rekla je da je ovo bila jedna od izazovnijih utrka, ali i da se nada da će i u budućnosti WRC još puno puta prolaziti hrvatskim i zagorskim prometnicama. „Moji dojmovi o Hrvatskoj su odlični. Vidjela sam mnogo prekrasnih mjesta i to mi je bilo posebno lijepo iskustvo. Što se tiče rallyja, ceste su vrlo nepredvidive, a uz to, uvjeti na cestama danas nisu bili idealni. Ono što sam čula od samih vozača je da je ovaj rally bio jedan od izazovnijih. Međutim, to je rally, takav i treba biti. Rally mora biti težak, nepredvidiv i izazovan, a time i atraktivan za publiku. Protekla četiri dana bila su odlična, i kao što sam rekla, iskustvo koje sam proživjela ovdje u Hrvatskoj i doživljaj samog krajolika je nevjerojatan. Odličan je bio i sam rally, ovo je drugi WRC ove godine, a nadamo se da ćemo općenito imati još jako puno rallyja ovdje kod vas“, rekla je Nordkvist. 

 

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner rekao je: „Ovo je doista spektakl, veliki je broj gledatelja ovdje, a ono što mi je osobno najvažnije je da smo ugostili najveće ljude iz svjetskog moto-sporta. Uz Annu Nordkvist koja je oduševljena događajem, tu su bili i vlasnici WRC-a koji su također imali samo riječi hvale. Mi ugovor imamo za još dvije godine i očekujemo daljnji napredak. Prošla je godina bila teška jer je bila COVID godina, nije bilo puno vremena za pripremu, ali je sve prošlo odlično i mnogi su se iznenadili. Važno je istaknuti je da je ovo kompletno hrvatski proizvod jer u ovoj realizaciji sudjeluje tisuće hrvatskih volontera i svima njima treba skinuti kapu“, istaknuo je Štetner. Načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt složio se s činjenicom da nema bolje promocije za Kumrovec, Krapinsko – zagorsku županiju i Republiku Hrvatsku.

 


Fotogalerija