Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 31. svibnja 2011.

Izložbu je otvorio predsjednik Organizacijskog odbora, župan Siniša Hajdaš Dončić u ime Krapinsko-zagorske županije.

Ispred pokrovitelja Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja skupu se obratila Mirna Dadić iz Uprave za stočarstvo, ispred Hrvatske poljoprivredne agencije zamjenik ravnatelja Franjo Poljak, te ispred domaćina grada Zlatara zamjenik gradonačelnika Anđelko Čubek.

Unatoč jakom vjetru i kiši izložba je održana s nešto suženim programom. Prije predvođenja izložbenih grla u govedarskom programu mladi uzgajivači sa svojom teladi  primili su pehare  Hrvatske poljoprivredne agencije i poklon pakete Krapinsko-zagorske županije.

U govedarskom dijelu nastupilo je 6 kolekcija simentalske i holstein pasmine s ukupno 22 grla koja su pristupila predvođenju i ocjeni. Sva nagrađena grla dobila su diplomu Hrvatske poljoprivredne agencije koju je uručio zamjenik ravnatelja Franjo Poljak dip.ing, a medalju i novčanu nagradu uručio je župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić.   Šampionkom je proglašena krava prvotelka holstein pasmine KLARA, vlasnika Branka Horvatinčića iz Gornje Stubice.

U konjogojskom dijelu imali smo 3 kolekcije hrvatskog hladnokrvnjaka i 1 kolekciju haflinger kobila. Šampionskim grlom izložbe proglašena je kobila RIĐA hrvatskog hladnokrvnjaka sa ždrijebetom vlasnika Mirka Majseca iz Krapina

Od životinja u prikazu mogli su se vidjeti zagorski purani, ovce, golubovi te zečevi.

Nakon izložbe zajedničko druženje izlagača i organizatora nastavljeno je, a kako tradicija to već i nalaže.