Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. prosinca 2018.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar rekla je da se radi o opremi za opremanje specijalističkih pedijatrijskih ordinacija, RTG kabineta, ambulanti za zdravstvenu zaštitu žena, ambulanti obiteljske medicine, specijalističkih ambulanti za fizikalnu medicinu te ordinacija dentalne medicine na više od 20 lokacija. „Danas su sklopljeni ugovori za četiri grupe predmeta nabave. Za nabavu ultrazvuka u vrijednosti 1.109.750 kuna izabrana je tvrtka Medial d.o.o, a mjesta isporuke bit će Krapina, Pregrada i Donja Stubica. Za nabavu digitalnog RTG uređaja, u vrijednosti od 1.243.750 kuna, izabrana je tvrtka H.K.O. d.o.o, a bit će isporučen u Dom zdravlja u Zlatar. Za nabavu dijagnostičko – terapijske opreme u vrijednosti 874 tisuće kuna, odabrana je tvrtka Media d.o.o iz Zagreba, a isporučit će se u Zlatar Bistricu, Gornju Stubicu, Stubičke Toplice, Oroslavje, Zabok, Krapinske Toplice, Desinić, Hum na Sutli, Desinić, Zagorska Sela, Zlatar, Konjščinu, Lobor, Petrovsko, Pregradu, Donju Stubicu, Klanjec i Sveti Križ Začretje. Za nabavu stolica za ginekološki pregled i stolica za ginekološki stol, odabrana je ponuda Medicoms d.o.o. u vrijednosti 105 tisuća kuna, a mjesta isporuke su Pregrada, Krapina, Donja Stubica i Zlatar. Ukupna vrijednost svih četiriju ugovora je 3,2 milijuna kuna“, istaknula je Mlakar.

Župan Željko Kolar je naglasio da  Krapinsko – zagorska županija koristi mogućnost povlačenja europskih sredstava i očekuje da će se u financijskoj omotnici za sljedeće razdoblje otvoriti prostor za dogradnju i opremanje specijalnih omotnica. „Primarna zdravstvena zaštita je ključ svakog zdravstva i ova nova oprema će omogućiti da na neki način rasteretimo Opću bolnicu Zabok i da doktorima i pacijentima u domovima zdravlja omogućimo bržu i bolju dijagnostiku te da imamo manje liste čekanja. Cjelokupan projekt koji je vezan za zdravstvenu zaštitu, vrijedan je preko 8,2 milijuna kuna i trebali bi ga završiti do kraja ožujka sljedeće godine, te tako završiti ovaj investicijski ciklus. Nakon toga ćemo pratiti nove natječaje i biti spremni da povučemo 85 posto bespovratnih sredstava u ovoj financijskoj omotnici, jer će sljedeća biti nepovoljnija za nas, stoga je važno da ovaj projekt završimo na vrijeme“, rekao je župan Kolar.

Pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo i glavna sestra Doma zdravlja KZŽ Biserka Sviben istaknula je kako ih veseli ovaj projekt, u kojem su partneri. „Nabava dijagnostičko – terapijske opreme ide prvenstveno na zadovoljstvo svih naših pacijenata, s obzirom na to da se podiže standard dijagnostike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a samim time i liječenje. Povećava se i kvaliteta zdravstvene zaštite, a medicinskom osoblju omogućen je rad na suvremenoj opremi, što zaslužuju pacijenti i zdravstveno osoblje u Krapinsko – zagorskoj županiji“, rekla je Sviben. Potpisivanju je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek.

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/BrXU4SInRE0/?utm_source=ig_web_copy_link


Fotogalerija