Zagorje
Bajka na dlanu

Za rad Turističke zajednice KZŽ u 2024. godini osigurano 200 tisuća eura

Datum objave: 14. siječnja 2024.

Župan Željko Kolar potpisao je 12. siječnja 2024. ugovore o dodjeli sredstava za sufinanciranje rada i aktivnosti Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije u ovoj godini.

Krapinsko-zagorska županija u 2024. godini za Turističku zajednicu osigurala je iznos od 200 tisuća eura, od čega je 120 tisuća eura namijenjeno za sufinanciranje rada Turističke zajednice dok je 80 tisuća eura dodijeljeno za sufinanciranje promocije, unaprjeđenja proizvoda i edukacije. „U protekloj godini još jednom smo potvrdili da smo u samom vrhu kontinentalnog turizma. Po prvi put u povijesti premašen je rekord od 400 tisuća noćenja, a rastao je i broj dolazaka gostiju, broj kupača, turista u kampovima, broj gostiju i u privatnom smještaju i u hotelima, kao i broj hodočasnika, što je pravi dokaz da nas naša bogata kulturna baština, prirodna ljepota i autentična gastronomska ponuda čine nezaobilaznim odredištem za turiste koji žele doživjeti nešto posebno“, istaknuo je nakon potpisivanja ugovora župan Kolar te dodao kako će Krapinsko-zagorska županija nastaviti ulagati u podizanje kvalitete turističke ponude.

Sukladno programu rada Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, u 2024. godini planirano je daljnje kontinuirano brendiranje i pozicioniranje destinacije Zagorje – Bajka na dlanu na domaćem i međunarodnom tržištu, kontinuirano kreiranje inovativne i tematski raznovrsne ponude i programa prilagođenih većem rasponu ciljnih skupina te povećanje fizičkog obujma turističkog prometa koji bi trebao omogućiti željene financijske učinke od turizma. Također, radit će se na kontinuiranoj provedbi promidžbenih aktivnosti Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, samostalno, ali i kroz kontinentalni Klaster Središnje Hrvatske te kroz studijska putovanja, suradnju zdravstvenih i spa te wellness objekata. Radit će se na podizanju kvalitete turističke ponude u skladu s održivim razvojem te na daljnjem kontinuiranom jačanju suradnje i koordinacije turističkih zajednica u Krapinsko-zagorske županije te jačanju suradnje sa svim nositeljima turističke ponude.


Fotogalerija