Zagorje
Bajka na dlanu

ZABOČKI BRANITELJI SPOJILI ZAPAD I ISTOK HRVATSKE

Datum objave: 3. rujna 2018.

Tijekom posjete Vukovaru i Aljmašu članovi udruge obišli su mjesto stradavanja hrvatskih branitelja, ranjenika i civila na Ovčari, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, Ratnu bolnicu, Križ na Dunavu te su na svim ovim mjestima položili vijence i zapalili svijeće.

Na kraju posjete upriličeno je zajedničko druženje na obiteljskom imanju hrvatskog branitelja Miroslava Kralja uz potporu općine Erdut i TZ općine Erdut. Za hrvatske branitelje i goste UDVDR Ogranak Zabok organizirao je u Aljmašu sportska druženja na kojima su sudjelovali i članovi Udruge maloljetnih branitelja domovinskog rata RH, članovi USP Orao Našice, UDVDR Općine Jarmina, UHBDDR Duga Međa i članovi raznih braniteljskih udruga iz RH iz specijalne policije te gardijskih brigada i  sl. Tijekom poslijepodnevnog druženja u nazočnosti oko 150 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja održane su sportske igre u belotu, alki na slavonski način, visećoj kuglani, pikadu, stolnom nogometu i bacanju potkove. Najuspješniji natjecatelji nagrađeni su medaljama i peharima koje je uručila najuspješnijima Valentina Đurek zamjenica gradonačelnika Zaboka.

Ovo je samo jedna od brojnih aktivnosti hrvatskih branitelja na povezivanju Slavonije sa Hrvatskim zagorjem – poručuju iz UDVDR, Ogranak Zabok.


Fotogalerija