Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. svibnja 2018.

Zamjenik župana Anđelko FerekJambrek pozdravio je sve okupljene na otvorenje izložbe, zahvalio svim proizvođaima bučinog ulja na sudjelovanju te se osvrnuo na rezultate Krapinsko-zagorske županije. „Nakon šampiona prošle godine, ove nam je godine nedostajalo 0,8 bodova za prvo mjesto. Dakako da smo ponosni na naša dva zlata proizvođača iz Krapinsko-zagorske županije te sve ostale rezultate naših uljara. Iako se površinom pod bučama se ne možemo uspoređivati sa ostalim županijama, kvalitetom ulja to itekako možemo“ – istaknuo je zamjenik župana Anđelko Ferek-Hambrek

NA izložbi su ove godine sudjelovali proizvođači iz  Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke, Karlovačke, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke županije te Grada Zagreba, kao i uljari iz Slovenije, Austrije i Mađarske.. Na izložbi je ukupno dodijeljeno 10 zlata, a šampion izložbe je bučino ulje Uljare Patrčević iz Varaždinske Županije.  S područja Krapinsko-zagorskež upanije sudjelovalo je 11 proizvođača sa 16 uzoraka bučinog ulja, kojima je dodijeljeno ukupno 2 zlata, 3 srebra, 5 bronci i 1 priznanje.

Izložbu je otvorio župan Varaždinske županije Radimir Čačić, a pristunima su se obratili zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman,i Luka Čuljak ispred Grada Zareba te Josip Kraljičković ispred Zagrebačke županije.

Dobitnici medalja i priznanja iz Krapinsko-zagorske županije:

Toplo prešana:

ZLATO

OPG Gorup, Poznanovec

OPG Haramustek, Gornja Stubica

SREBRO

OPG Šoštarić Ivan, Bedekovina

BRONCA

OPG Čizmar Marina, Marija BIstrica

Srednja škola Bdekovčina

OPG Cesarec Mladen

OPG Sinković Danijel

Hladno prešano

SREBRO

OPG Cesarec Mladen

OPG Mesar Marija

BRONCA

OPG SInković Danijel

PRIZNANJE

OPG Šoštarić IVan


Fotogalerija