Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. lipnja 2016.

Na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen projekt bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je pohvalio projekt te istaknuo: „Sami smo premali da bismo uspjeli, ali to smo na vrijeme shvatili i zato nudimo Zagorje kao destinaciju. To je i urodilo tako velikim porastom broja turista – u prvih pet mjeseci ove godine je 41 posto više dolazaka i 39 posto više noćenja u Zagorju. To je zato jer smo radili planski i ciljano. Dobri su to temelji, a sada je na samim destinacijama da svojom ponudom privuku gosta i da se on vraća u Zagorje. U narednom periodu poradit ćemo na dodatnom brendiranju, da zaokružimo priču “Bajke na dlanu”, kako bi Zagorje, koje je unutar Hrvatske poznata destinacija, to postala i u europskim okvirima“, rekao je župan Kolar.  

Direktor marketinga Bluesun hotela Kaj iz Marije Bistrice Hrvoje Hudoletnjak je istaknuo: „Stvarajući Zagorje 3D Gourmet Experience, ekskluzivnu priču koju nose ove tri riznice zagorskog gastronomskog blaga, bili smo inspirirani željom da  stvorimo proizvod kojim ćemo turistu omogućiti da sve što treba znati o bogatoj gastronomskoj i enološkoj povijesti Hrvatskog Zagorja, može svladati u svega tri jednostavne, a opet raskošne lekcije, u pet sljedova. Zagorje 3D Gourmet Experience jedinstven je doživljaj na tri vrhunske lokacije udaljene svega 30-ak minuta jedna od druge. Svaki od ovih vrhunskih restorana ispričat će svoju zavodljivu gastro priču o Zagorju. Zagorje 3D Gourmet Experience svim istinskim zaljubljenicima dobre hrane nudi sinergijsko putovanje kroz ono najbolje od ovdašnje gastronomije“, rekao je Hudoletnjak. Za tako prikazanu gastro ponudu Zagorja u tri vrhunska restorana zaslužni su šefovi kuhinja, Mislav Božić iz restorana Villa Magdalena, Marko Futivić iz restorana Academia i Krešo Hrković iz Kleti Bolfan.

Pomoćnica ministra turizma Martina Jantol istaknula je sljedeće: „Ovo je dobar smjer. Trebamo naučiti gledati očima turista, kako bismo ih privlačili u Zagorje. Oni žele kušati domaće namirnice, popiti domaću kapljicu, probati autohtono, ali na moderan način. Nadam se samo da će se u ovu priču s vremenom uključiti više od tri restorana, a projekt će svakako moći biti 3D – zbog tri osjeta kojima uživamo ovo što nam nude“, rekla je Jantol te dodala da Ministarstvo turizma podržava takve projekte, baš kao i Krapinsko-zagorska županija, koja je dala punu podršku. Predstavljanju Zagorje 3D Gourmet Experience projekta nazočila je i predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki. U uvodnom dijelu konferencije za medije goste je pozdravila direktorica Bluesun hotela Kaj Martina Kovačić.

Na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen projekt bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je pohvalio projekt te istaknuo: „Sami smo premali da bismo uspjeli, ali to smo na vrijeme shvatili i zato nudimo Zagorje kao destinaciju. To je i urodilo tako velikim porastom broja turista – u prvih pet mjeseci ove godine je 41 posto više dolazaka i 39 posto više noćenja u Zagorju. To je zato jer smo radili planski i ciljano. Dobri su to temelji, a sada je na samim destinacijama da svojom ponudom privuku gosta i da se on vraća u Zagorje. U narednom periodu poradit ćemo na dodatnom brendiranju, da zaokružimo priču “Bajke na dlanu”, kako bi Zagorje, koje je unutar Hrvatske poznata destinacija, to postala i u europskim okvirima“, rekao je župan Kolar.  

Direktor marketinga Bluesun hotela Kaj iz Marije Bistrice Hrvoje Hudoletnjak je istaknuo: „Stvarajući Zagorje 3D Gourmet Experience, ekskluzivnu priču koju nose ove tri riznice zagorskog gastronomskog blaga, bili smo inspirirani željom da  stvorimo proizvod kojim ćemo turistu omogućiti da sve što treba znati o bogatoj gastronomskoj i enološkoj povijesti Hrvatskog Zagorja, može svladati u svega tri jednostavne, a opet raskošne lekcije, u pet sljedova. Zagorje 3D Gourmet Experience jedinstven je doživljaj na tri vrhunske lokacije udaljene svega 30-ak minuta jedna od druge. Svaki od ovih vrhunskih restorana ispričat će svoju zavodljivu gastro priču o Zagorju. Zagorje 3D Gourmet Experience svim istinskim zaljubljenicima dobre hrane nudi sinergijsko putovanje kroz ono najbolje od ovdašnje gastronomije“, rekao je Hudoletnjak. Za tako prikazanu gastro ponudu Zagorja u tri vrhunska restorana zaslužni su šefovi kuhinja, Mislav Božić iz restorana Villa Magdalena, Marko Futivić iz restorana Academia i Krešo Hrković iz Kleti Bolfan.

Pomoćnica ministra turizma Martina Jantol istaknula je sljedeće: „Ovo je dobar smjer. Trebamo naučiti gledati očima turista, kako bismo ih privlačili u Zagorje. Oni žele kušati domaće namirnice, popiti domaću kapljicu, probati autohtono, ali na moderan način. Nadam se samo da će se u ovu priču s vremenom uključiti više od tri restorana, a projekt će svakako moći biti 3D – zbog tri osjeta kojima uživamo ovo što nam nude“, rekla je Jantol te dodala da Ministarstvo turizma podržava takve projekte, baš kao i Krapinsko-zagorska županija, koja je dala punu podršku. Predstavljanju Zagorje 3D Gourmet Experience projekta nazočila je i predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.


Fotogalerija