Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. ožujka 2011.

     Kako se dio ovogodišnjeg susreta odnosio na aktivnosti unutar Eurodyssee programa, koji se – prema dugogodišnjim iskustvima Istarske i Varaždinske županije – pokazao iznimnim načinom razmjene mladih između regija – članica AER-a koji im omogućava stjecanje profesionalnog iskustva, predloženo je da se prezentacija ovog programa održi na jednoj od narednih sjednica Hrvatske zajednice županija. Prezentacija će uključiti primjere iz dugogodišnje prakse, uključujući i one o unutarnjim razmjenama.

     Nastavljajući inicijativu pokrenutu prije dvije godine na sastanku predstavnika županija – članica AER-a, predloženo je  da Skupština europskih regija na svojim godišnjim generalnim skupštinama omogući prijevod na hrvatski jezik, obzirom da Hrvatska ima čak 17 članica te je ovaj prijedlog upućen glavnom tajniku g. Klausu Klippu u daljnju proceduru. Osim toga, Skupština europskih regija ujedno će biti obaviještena o praksi održavanja ovakvih sastanaka hrvatskih županija – članica,  koji su odličan način razmjene iskustava, poticanja zajedničkih aktivnosti, zajedničkog pristupa te doprinosa boljem uvidu u programe s konkretnim primjerima i iskustvima.

     Od Biroa Skupštine europskih regija u međuvremenu je zatražena informacija o svim dosadašnjim hrvatskim predstavnicima u ovom tijelu, što bi hrvatskim županijama omogućilo jednostavniju rotaciju.

     Na spomenutom sastanku predstavnici Krapinsko-zagorske županije prezentirali su rad i aktivnosti koji se odvijaju unutar Youth Regional Network-a uz zaključak da županije, u skladu sa svojim mogućnostima, svakako daju podršku mladima sa svog područja da se uključe u rad ove mreže.