Zagorje
Bajka na dlanu

Zagorje i HNK Hajduk zajedno za Petru Latin

Datum objave: 31. siječnja 2017.

Humanitarna akcija pod nazivom „Zagorje i HNK Hajduk zajedno za Petru“ predstavljena je u utorak, 31. siječnja 2017. godine na konferenciji za medije održanoj u Krapini. O humanitarnoj akciji više je rekao župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar: „Pratimo Petrin slučaj i njezino zdravstveno stanje, zbog čega smo odlučili organizirati humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava, koja se sastoji od dva dijela; prvog u kojem ćemo pozvati javnost da pomogne liječenje malene Petre uplatom na žiro račun te drugog dijela koji se odnosi na odigravanje prijateljske humanitarne nogometne utakmice između veterana HNK Hajduk i ekipa Zagorja, koja će biti održana 10. veljače 2017. godine u 18,00 sati u sportskoj dvorani u Bedekovčini.  Sretni smo što ćemo imati prilike odigrati utakmicu protiv Hajduka, majstora s mora i njegovih igračkih veličina, u kojoj rezultat neće biti nimalo bitan. Pozivamo sve osobe velikog srca da podrže humanitarnu akciju, ali i da dođu na utakmicu, na kojoj će nastupiti istinske legende, bivši reprezentativci, koji su napravili velike igračke karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te na taj način podrže oporavak malene Petre. Mi Zagorci imamo veliko srce i vjerujem da ćemo u toj akciji biti svi zajedno, više nego uspješni“, rekao je župan Kolar.

Majka troipolgodišnje Petre, Mateja Posarić istaknula je da je Petra rođena sedam tjedana prerano, zbog čega se danas nosi s brojnim zdravstvenim problemima. „Položaj glave joj je nagnut, a ograničena joj je i pokretljivost vrata, stoga nema stopostotne kretnje glavom ulijevo i udesno.  Petra je prošla sve dostupne pretrage u Hrvatskoj, nakon čega je ustanovljeno da je ona jedina s ovom poteškoćom u zemlji. Petra također ima i srasle vratne kralješke, njih pet, na kojima nisu zatvoreni stražnji lukovi, zbog čega je leđna moždina nezaštićena te bi u slučaju malo jačeg trzaja Petra mogla postati u potpunosti nepokretna. Nastavak liječenja moguć je u Njemačkoj, što iziskuje znatne financijske troškove“, istaknula je Petrina majka Mateja.

Ispred HNK Hajduk obratio se Stipe Kordić, koji je istaknuo: „Veteranima Hajduka, koji i inače odigravaju humanitarne utakmice diljem Hrvatske i u inozemstvu, velika je čast što su u uključeni u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje Petre, kojoj želimo brzo ozdravljenje“.  Zadovoljstvo zbog organiziranja humanitarne akcije izrazili su i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, koja je domaćin nogometne utakmice, kao i Željko Kastelan, koji je spojio veterane Hajduka i Krapinsko-zagorsku županiju.    

 

Sastav ekipe Zagorja: Željko Kolar, Marko Mlinarić, Ivica Antolić, Stjepan Merkaš Krojf, Željko Deak, Tihomir Vančina, Domagoj Matošević (rektor marijabistričkog svetišta), Martin Novoselac i drugi.

Sastav veterana HNK Hajduk: Tonči Gabrić (vratar), Ivan Bikić, Vilson Džoni, Nikica Cukrov, Ivan Buljan, Nenad Pralija, Mario Carević,  Igor Musa, Stipe Soldić, Ivica Šurjak i Goran Brajlo (voditelj momčadi).

 

Cijena ulaznice na humanitarnoj nogometnoj utakmici iznosit će simboličnih 10 kuna, a u poluvremenu utakmice bit će organizirana i aukcija dresa HNK Hajduk i lopte s potpisima igrača. Za pomoć Petrinom liječenju moguće je uplatiti i novčani prilog na žiro račun: HR8123400093110885189.


Fotogalerija